Espoossa ollut iso sähkökatko on ohi

Espoossa yli 25 000 kotia oli iltapäivällä ilman sähköjä. 

Carunan häiriökartan mukaan tiistaina iltapäivällä kello 13.40 sähköttä oli suuri määrä koteja, kaikkiaan yli 25 000. Sähköt saatiin iltapäivän kuluessa takaisin.

Carunan käyttötoiminnon johtaja Jörgen Dahlqvist kertoi päivällä MTV:lle, että sähkökatko on tavanomaista suurempi ja alussa yhden sähköaseman syöttöalueelta oli kokonaan sähköt pois. 

– Vian juurisyy ei vielä ole tiedossa, nyt keskitytään siihen, että sähköt palautetaan varayhteyksiä pitkin. Luulisin, että parin tunnin sisään saadaan pääosin sähköt palautettua kaikille. Joillekin sähköt tulevat nopeammin ja toisilla se voi kestää pidempään, Jörgen Dahlqvist käyttötoiminnon johtaja. 

Kello 14.33 iltapäivällä tilanne oli se, että reilulla 8 000 kodilla puuttuu sähköt. 

Sähkökatko koski Soukan, Laurinlahden, Espoonlahden, Kivenlahden, Saunalahden, Nöykkiön, Tillinmäen, Latokasken, Kurttilan ja Vanttilan alueita.

Carunan käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola sanoi tiedotteessa, että yhtiö sai tiedon sähkökatkosta kello 12.55. Hänen mukaansa kyseessä on vika 110 kilovoltin verkossa ja vian tarkempi selvitys on käynnissä.

Carunan häiriökartan mukaan vian arvioitu päättymisaika on kello 17.30. Häiriökartan mukaan kello 17.07 häiriö on ohi.

Juttu on päivitetty 3.10.2023 kauttaaltaan kello 14.34 uusin tiedoin.

Juttu päivitetty 3.10.2023 kello 17.07 kauttaaltaan uusin tiedoin

Lue myös:

    Uusimmat