Yli 200 vuotta jatkunut perinne katkeaa tänä jouluna: Tulipalon tärvelemässä Notre Damen katedraalissa ei pidetä joulumessua

Notre Damen torni sortuu tulipalossa 0:30
Jos jokin, niin tämä hetki on yksi vuoden 2019 muistettavimmista: Ihmiset haukkovat henkeään, kun Notre Damen torni luhistuu.

Pariisin Notre Damen katedraalissa ei järjestetä tänä vuonna perinteistä joulumessua, sillä sen korjaustyöt jatkuvat yhä kevään tulipalon jäljiltä, kertoo BBC.

Yli 200 vuotta Notre Damen katedraalissa järjestettyä joulumessua ei voida tänä vuonna pitää kirkossa jatkuvien korjaustöiden vuoksi.

Itse joulumessua ei kuitenkaan ole peruttu, vaan sille on jouduttu järjestämään uusi paikka. Viranomaisten mukaan juhla pidetään Saint-Germain l'Auxerrois -kirkossa, joka sijaitsee lähellä Louvren taidemuseota.

Notre Damen katto ja torni paloivat poroksi huhtikuussa, kun katedraalissa syttyi tulipalo. Viranomaisten mukaan tuhopolttoa ei epäillä.

850-vuotiaalle katedraalille on asetettu viiden vuoden kunnostustavoite, ja rahaa korjaustöihin on kerätty jopa lähes miljardi euroa.

Lue myös:

    Uusimmat