Yli 200 vuotta jatkunut perinne katkeaa tänä jouluna: Tulipalon tärvelemässä Notre Damen katedraalissa ei pidetä joulumessua

0:30
Jos jokin, niin tämä hetki on yksi vuoden 2019 muistettavimmista: Ihmiset haukkovat henkeään, kun Notre Damen torni luhistuu.

Pariisin Notre Damen katedraalissa ei järjestetä tänä vuonna perinteistä joulumessua, sillä sen korjaustyöt jatkuvat yhä kevään tulipalon jäljiltä, kertoo BBC.

Yli 200 vuotta Notre Damen katedraalissa järjestettyä joulumessua ei voida tänä vuonna pitää kirkossa jatkuvien korjaustöiden vuoksi.

Itse joulumessua ei kuitenkaan ole peruttu, vaan sille on jouduttu järjestämään uusi paikka. Viranomaisten mukaan juhla pidetään Saint-Germain l'Auxerrois -kirkossa, joka sijaitsee lähellä Louvren taidemuseota.

Notre Damen katto ja torni paloivat poroksi huhtikuussa, kun katedraalissa syttyi tulipalo. Viranomaisten mukaan tuhopolttoa ei epäillä.

850-vuotiaalle katedraalille on asetettu viiden vuoden kunnostustavoite, ja rahaa korjaustöihin on kerätty jopa lähes miljardi euroa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja