Mainos

Yli 100 konetta kadonnut täysin tietämättömiin – katso kartta

Malesialaiskoneen katoaminen on noussut ainutlaatuiseksi tapaukseksi modernin lentohistorian aikana

Maaliskuun 8. päivänä kadonnut kone on nyt ollut virallisesti kauimmin kadoksissa ollut iso matkustajakone, kertoo Bloomberg.

Aiempi ennätys kuului vuonna 2007 kadonneelle Adam Airin lennolle 547, joka oli kateissa 10 päivää.  Kone katosi  1. tammikuuta Indonesiassa Sulawesin tienoilla kyydissään 102 matkustajaa.  Etsintöjen aikana koneen osista tehtiin useampia vääriä havaintoja. Ensimmäinen paikkansa pitävä löytö tehtiin 11. tammikuuta.  Koneesta löydettiin vielä myöhemmin lisää osia, muun muassa sen musta laatikko. Mitään isompaa hylkyä ei kuitenkaan löytynyt.

Lentoturmia tilastoivan Aviation Safety Networkin (ASN) tilaston mukaan kaikkiaan 102 lentokonetta on hävinnyt niin, ettei niistä ole löydetty jälkeäkään.  Tilastoa on kerätty vuoden 1948 alusta lähtien.

Pääosa kadonneista koneista pienkoneita

Bloombergin listauksen mukaan kokonaan kadonneista koneista 83 on ollut malliltaan sellaisia, joiden kyytiin on mahtunut yli 14 ihmistä.

Pääosassa lennoista kyydissä on kuitenkin ollut vähemmän väkeä. Noin 70 kokonaan kadonneen koneen kyydissä matkustajia on ollut 14 tai vähemmän.

ASN muistuttaa, että kokonaan kadoksiin jääneitä koneita kokoava tilasto ei ole välttämättä sataprosenttisen paikkansa pitävä. ASN:n mukaan joskus tapauksissa on esimerkiksi hankala määrittää, onko koneen osia löytynytkin vuosia myöhemmin.

Tilastosta käy kuitenkin selkeästi ilmi, että malesialaiskoneen kokoluokkaa olevan koneen katoaminen niin, ettei siitä löydy jälkeäkään, on todella harvinaista.

Teille tietymättömille kadonneista koneista vain kahdessa on ollut yli 100 matkustajaa – toinen näistä on nyt kadoksissa oleva malesialaiskone. Toinen  kokonaan kadonneista koneista oli Flying Tiger Linen lento, joka oli kuljettanut kyydissään yhdysvaltalaissotilaita. Kone katosi Tyynellämerellä maaliskuun 16. päivä 1962 kyydissään kaikkiaan 107 henkilöä, 93 näistä sotilaita.

Katso interaktiivinen kartta kaikista kadonneista lennoista Mashablen nettisivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.