Yli 1 300 ottelun NHL-tähti lopettaa hienon uransa

Pittsburgh Penguinsin konkaritähti Jeff Carter, 39, on ilmoittanut lopettavansa uransa.

Carterin seura Pittsburgh kertoi konkarin päätöksestä X-tilillään heti New York Islandersia vastaan pelatun ottelun jälkeen. Ottelu oli Pittsburghin kauden viimeinen.

Carter onnistui uransa viimeiseksi jääneessä ottelussa maalinteossa, kun hän vastasi joukkueensa 4–4-tasoitusmaalista pelin päätöserässä. Islanders voitti ottelun 5–4.

– Tuo oli todella mukavaa. Aika erityinen hetki saada vielä yksi maali lopussa. Muistan tuon varmasti, Carter pohjustaa Penguinsin haastattelussa.

– Tavallaan tiesin jo kauden alussa, että tämä on luultavasti viimeinen kausi. Nyt oli aika.

Carter ei ole tehnyt vielä suunnitelmia uransa jälkeiselle ajalle, mutta yksi asia on selvää. Nyt on aika viettää aikaa perheen parissa.

– Aion olla isä. Kun ole jääkiekkoilija, sitä jää paljosta paitsi. Kaikki jääkiekkoperheet tekevät paljon uhrauksia meidän unelmiemme eteen. Aion olla koti-isänä tovin ja katsotaan sitten, mitä tehdään, Carter sanoo.

Carter pelasi uransa aikana huimat 1 321 runkosarja ottelua, joiden aikana tehopisteitä kertyi 851. Pudotuspeliotteluita Carterille kertyi 133.

Pittsburghin lisäksi Carter edusti urallaan Philadelphia Flyersia, Columbus Blue Jacketsia ja Los Angeles Kingsia.

Carter voitti uransa aikana kaksi Stanley Cup -mestaruutta Kings-paidassa. Konkarihyökkääjän palkintokaapista löytyy myös yksi olympiakulta.

 

Lue myös:

    Uusimmat