Ylen kysely: Suurin osa kansanedustajista haluaa pitää kiinni hoitajamitoituksesta

Keskusta lykkäisi sekä hoitajamitoitusta että päiväkotihenkilöstön koulutusvaatimuksia 2:10
Keskusta lykkäisi sekä hoitajamitoitusta että päiväkotihenkilöstön koulutusvaatimuksia.

Valtaosa kansanedustajista pitäisi kiinni vanhustenhoidon hoitajamitoituksesta, selviää Ylen tekemästä kyselystä. Moni olisi kuitenkin valmis lykkäämään uudistusta.

Hoitajamitoituksen on ollut määrä nousta ensi huhtikuussa vähintään 0,7 hoitajaan asiakasta kohden, mihin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan tarvittaisiin 3  400 hoitajaa lisää vanhusten ympärivuorokautiseen hoitoon.

Ylen elokuun lopussa tekemään kyselyyn vastanneista 131 kansanedustajasta 118 ei kannattanut mitoituksesta luopumista. Vain seitsemän kansanedustajaa kannatti luopumista ja kuusi ei osannut sanoa kantaansa suoraan.

Useimpia kansanedustajia yli puoluerajojen yhdistää se, että uudistusta ei ainakaan haluta perua. Moni kuitenkin katsoo, että huhtikuu tulee liian aikaisin, eikä uudistusta haluta runnoa maaliin ilman suunnitelmaa hoitajien riittävyydestä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) sanoi elokuussa, että uudistusta on lykättävä.

Hoitoalan sovittelu jatkuu

Hoitoalan työriidan sovittelu jatkuu tänään valtakunnansovittelijan toimistossa. Sovittelulle on varattu aikaa myös perjantaina ja sunnuntaina.

Sovittelua hoitajaliittojen ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n välillä käydään valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla.

Eilisessä valtakunnansovittelijan toimiston tviitissä sanottiin, että lähentymistä on tapahtunut jonkin verran, mutta että paljon työtä on vielä jäljellä.

Voiko hoitajan pakottaa työhön lakkotilanteessa? Työoikeuden asiantuntija vastaa 3:01
Voiko hoitajan pakottaa työhön lakkotilanteessa? Työoikeuden asiantuntija vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat