Mainos

Ylen hallintoneuvosto uusiksi

Epäonnistunut toimitusjohtajan etsintä johtaa Yleisradion hallintoneuvoston remonttiin. Arne Wessberg jatkaa yhtiön johdossa ja uutta toimitusjohtajaa etsitään vasta ensi vuoden puolella.

Yleisradion hallintoneuvosto joutuu epäonnistuneen toimitusjohtajan etsinnän jälkeen remonttiin. Sekä puheenjohtaja Markku Laukkanen (kesk.) että varapuheenjohtaja Jouni Backman (sd.) ovat ilmoittaneet jättävänsä paikkansa.

Backman ilmoitti erostaan jo keskiviikkona ja Laukkanen tänään. Laukkasen mielestä hänellä ei ole enää mitään edellytyksiä jatkaa tehtävässä.

Wessberg: Jatkuvuus Ylelle tärkeää

Hallintoneuvosto on päättänyt odotetusti lykätä uuden toimitusjohtajan valintaa ensi vuodelle. Näin ollen nykyisen toimitusjohtajan Arne Wessbergin toimikausi jatkuu, enintään ensi vuoden loppuun saakka.

Wessberg kommentoi Ylen TV-Nytt-ohjelmalle, että jatkuvuus on tärkeää Yleisradion toiminnassa viime päivien käänteiden jälkeen. Hän myös valitteli syvästi Laukkasen päätöstä vetäytyä hallintoneuvoston puheenjohtajan tehtävistä.

Päätös toimikauden jatkamisesta syntyi äänin 12-5. Vastaan olivat kaikki kokoomuksen edustajat, joiden mielestä pitkälle valmisteltua toimitusjohtajan hakua olisi pitänyt jatkaa ja valinta tehdä tämän vuoden loppuun mennessä.

Hallintoneuvosto päättää hakuprosessin jatkosta seuraavassa kokouksessaan 9. marraskuuta, jolloin se myös valinnee itselleen uuden puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.