Ylen ennuste: Kokoomuksesta suurin puolue, toisena perussuomalaiset

MTV Uutiset Live Logo LIVE

Ylen tulosennusteen mukaan kokoomus voittaa eduskuntavaalit.

Ennusteen mukaan puolue saa tulevaan eduskuntaan 48 paikkaa. Toiseksi eniten saisi perussuomalaiset, jotka saisivat 46 paikkaa. Kolmanneksi tulisi SDP, jotka saisivat 43 paikkaa.

Keskustalle paikkoja olisi ennusteen mukaan tulossa 23, vihreille 13, vasemmistoliitolle 11, RKP:lle 9, kristillisille 5, Liike Nytille 1 ja muille 1.

Ylen ennuste on perinteisesti kuvannut melko tarkkaan puolueiden lopullista tulosta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo Ylen ennusteesta, että tuli todella kovat luvut. Hänen mukaansa on tulossa todella kova vaalivoitto.

Hän lisää, että puolue tulee paljon eteenpäin viime vaalien tuloksesta. Hänen mukaansa ennuste on vahva mandaatti kokoomuksen politiikalle.

Orpo ei kuitenkaan vielä julistautunut voittajaksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi, että Ylen ennustama tulos olisi puolueen näkökulmasta aivan erinomainen olisi, vaikka se tavoitteleekin ykköspaikkaa.

Sanna Marin: Jännitettävä loppun asti

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin kommentoi niukahkoin sanoin Ylen ennustetta, jonka mukaan SDP olisi kolmanneksi suurin puolue 43 paikalla kokoomuksen ja perussuomalaisten jälkeen. Se saisi kolme eduskuntapaikkaa lisää viime vaaleihin verrattuna.

Marinin mukaan varsinainen valinta on vielä edessä ja jokainen ääni on jännitettävä loppuun asti. Marin totesi, että ennusteen mukaan SDP on nostamassa paikkamääräänsä ja sanoi olevansa kiitollinen kaikista puolueen saamista äänistä.

Marin totesi, että vaikka ennusteet ovat yleensä pitäneet hyvin paikkansa, ääntenlasku on odotettava loppuunsa.

Marin sanoi, että Suomen kannalta on toivottavaa, että saadaan muodostettua toimiva enemmistöhallitus.

Lue myös:

    Uusimmat