Mainos

Ylen Atte Jääskeläinen vastaa väitteisiin toimittajille annetuista varoituksista: "Yle ei ole kriisissä"

Yleisradion Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kiistää, että Ylessä juttuja olisi sensuroitu ja toimittajille annettu varoituksia erityisesti Juha Sipilän hallituksen aikana. 

Ylen entinen päällikkö Pekka Ervasti sanoi Maaseudun tulevaisuudelle, että Ylellä on sensuroitu sisältöä ja annettu varoituksia toimittajille etenkin Sipilän hallituksen aikana.

Jääskeläinen kieltää tämän.

– Minulla ei ole tietoa että mikään asia (Yleisradion toimintatavoissa) liittyisi siihen että meillä on tämä hallitus tai mikään muukaan hallitus.  

Jääskeläinen sanoo työtapojen muutoksen Ylellä johtuvan ainoastaan vuoden 2015 organisaatiomuutoksesta.

– Aikaisemmin Yleisradiossa kirjoittava toimittaja julkaisi jutun itse verkkoon. Nykyään tekstejä editoidaan ennen julkaisua samalla tavalla kuin sanomalehdissä on tehty vuosikymmeniä. Tekstejä parannetaan ja se on normaalia journalistista kulttuuria. Joskus myös todetaan, ettei juttu ole julkaisemisen arvoinen.

Jääskeläinen sanoo myös, ettei toimittajille ole annettu varoituksia Sipilän hallituksen aikana enempää kuin aiemminkaan.

– Ei ainakaan sisällöllisistä syistä ole annettu varoituksia. Nopealla miettimisellä en muista että tämänviikkoista lukuun ottamatta varoituksia olisi annettu sisällöllisistä kysymyksistä.

Pressiklubissa käsitellään Sipilää sittenkin

Toimittaja Ruben Stiller sai Ylen johdolta varoituksen, kun hän Ylen johdon kielloista huolimatta aikoi käsitellä perjantaisessa Pressiklubissa pääministeri Juha Sipilän suhdetta Yleen.

Jääskeläinen kertoi tänään, että aihetta käsitellään sittenkin Pressiklubilla, ja hän on itsekin keskustelussa mukana.

– Ruben Stiller ilmoitti tänään, että hän toivottaa minut vieraaksi Pressiklubiin. Käsittelemme Yleä, Juha Sipilää ja mediatilannetta.

Kysymystä toimittaja Susanne Päivärinnan mahdollisista potkuista Jääskeläinen pitää naurettavana. Päivärinta kysyi eilen Jääskeläiseltä suorassa A-Studion lähetyksessä, että saako hän nyt potkut, kun otti Sipilä-kohun esille. Jääskeläinen totesi naurahtaen, että ei voi taata asiaa, vaan asiaa on katsottava myöhemmin.

Jääskeläinen sanoi MTV Uutisille tänään, että kyse oli puhtaasti huumorista.

– Eiköhän se ollut eilen tarkoitettu vitsiksi sekä kysymys että vastaus.

"Yle ei ole kriisissä"

Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen sanoo, ettei Yle ole Sipilä-kohun takia kriisissä.

– Ei ole (kriisiä) siinä mielessä, että koko ajan kannattaa huomata, että keskustelun taustalla on kysymys Yleisradion riippumattomuudesta. Juuri se, että keskustelua käydään on osoitus siitä, että riippumattomuus on tärkeää.

Jääskeläinen toivoo Ylen pystyvän käsittelemään koko tapahtumaketjun rakentavasti.

– Toivottavasti jossakin vaiheessa meillä pystytään puhdistamaan ilmaa ja käymään keskustelu siitä miten voidaan käydä journalistista keskustelua paremmin, ettei tule rikkinäisen puhelimen ongelmaa. Ettei asioita ymmärretä väärin ja lähdetä hoitamaan väärien tietojen varassa julkaisujen kautta, Jääskeläinen sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja