Yle: Yritys myy väärennettyjä koronatestitodistuksia 70 euron hintaan – nettisivut katosivat toimittajan soiton jälkeen

0:57
BioNTechin ja Pfizerin koronavirusrokotetta tarvitaan luultavasti myöhemmin kolmas annos, jotta sen antama suoja säilyy.

Pääkaupunkiseudulla toimiva yritys on kaupannut väärennettyjä koronatestitodistuksia muutaman kymmenen euron hintaan, uutisoi Yle.

Yleisradion mukaan todistuksen on voinut hankkia kyseiseltä yritykseltä 70 euron hintaan. Normaalisti yksityisellä puolella testi ja todistus maksavat huomattavasti enemmän.

Ylen mukaan todistus tehdään yrityksen omilla tiedoilla varustetulle pohjalle, mutta asiakkaille ei ainakaan kaikissa tapauksissa tehdä ollenkaan koronatestiä.

Yrityksen edustajat kiistävät väärennössyytökset Ylelle. Yhtiön nimeä ei ole mainittu uutisessa.

Yleisradion haastatteleman henkilön mukaan tieto koronatodistusten myyjästä on kulkenut tuttavalta toiselle, ja kaveripiirissä on jaettu puhelinnumeroa.

Yle uutisoi myös, että yritys sulki englanninkieliset nettisivunsa pari päivää ennen Yleisradion uutisen julkaisemista.

Ennen sivujen sulkemista Ylen toimittaja oli soittanut yrityksen numeroon ja kysellyt toiminnasta. Ylen toimittaja soitti jutun teon aikana numeroon myös asiakkaana esiintyen.

Tällä hetkellä koronatodistuksia tarvitaan muun muassa useisiin maihin matkustamiseen sekä lentämiseen.

Yle selvitti myös, että yksityisten palvelujen antajien rekisterin mukaan yrityksellä ei ole yksityisen terveydenhuollon lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja