Yle: Viveca Lindforsilta kovia kommentteja Emmi Peltoselle: "Paikka otettu minun selkänahastani"

Taitoluistelija Viveca Lindfors ei pystynyt nappaamaan olympiapaikkaa Moskovan EM-kisoissa, sillä hän ei ylittänyt toisen suomalaisluistelijan Emmi Peltosen kauden parhaita pisteitä 164,11.

Taitoluisteluliiton mukaan Suomen maapaikan olympialaisissa saa luistelija, joka on luistellut kauden aikana parhaat pisteensä.

Lindforsilla kauden paras noteeraus on 158,89, eikä hän pystynyt parantamaan tätä EM-kisoissa. Moskovassa Lindforsin yhteissaldo oli 147,89, jolla hän oli kisan 14.

Näin Peltonen, joka luisteli EM-kisoissa pisteet 159,48, on lähdössä Suomen naistaitoluistelijana olympialaisiin. Peltonen oli EM-kisoissa yhdeksäs.

Tilanne on herättänyt jo aiemmin närää, sillä nimenomaan Lindfors hankki Suomelle olympiapaikan syyskuussa Saksan Oberstdorfissa järjestetyissä karsinnoissa.

Moskovan EM-kisojen jälkeen Lindfors laukoi kovia kommentteja Peltosen suuntaan.

– Meidän kansainvälinen kauden paras on käytännössä sama, lähes identtinen tulos. Tämä piste-ero tuli SM-kisojen komponenteista. Onhan se tietty silleen niin ja näin. Säännöt ovat nämä. Jos se en ole minä, joka sinne Pyeongchangiin lähtee, niin paras luistella hyvin, että mitään ilmapalloja siellä ei saa tehdä, kun se paikka on minun selkänahastani otettu. Paras mennä hyvin, Lindfors tilitti Ylen mukaan.

Lindfors kertoi olleensa flunssainen Moskovan EM-kisoissa.

– Ohjelma oli puhtaasti sisulla luisteltu. Nenän kautta ei henki kulje. Olen uupunut. Alku painoi toisella puoliskolla. Meni pasmat sekaisin, kun olin niin paljon etuajassa musiikista jostain syystä. Ihan tyytyväinen olen, että sain tsempattua näin hyvin näistä lähtökohdista. 

Lue myös:

    Uusimmat