Mainos

Yle: Suurlähetystöjen työntekijät tehneet valituksen kohtelustaan

Joukko työntekijöitä on tehnyt valituksen Suomen suurlähetystöistä, kertoo Yle. Työnantajasta on valitettu oikeuskanslerinvirastoon ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluvalvontaan. Valituksen ovat tehneet eri lähetystöissä työskentelevät paikalta palkatut työntekijät.

Työntekijät ovat tyytymättömiä muun muassa palkkaan, lomakorvauksiin ja työntekijöiden kohteluun. Ylen mukaan haastateltavat kertoivat, että heitä on uhkailtu irtisanomisella, kun he ovat yrittäneet neuvotella parempaa työsopimusta. Ulkoministeriö kiistää ongelmat.

- On todella ikävää, jos rekrytoinnissa ei ole käynyt selvästi ilmi palkan ja työehtojen perusteet, sanoo henkilöstöjohtaja Pirkko Hämäläinen.

Ongelmat koskettavat etenkin paikalta palkattuja työntekijöitä, joiden määrä on viime vuosina kasvanut. Käytännössä heidät on usein rekrytoitu Suomesta, mutta työsopimus on allekirjoitettu vasta asemamaassa. Yhdistyneet paikalta palkatut -ammattiyhdistys sanoo, että vastuuta pallotellaan ministeriön ja edustuston välillä.

- Ongelmat on välillä samanlaisia ja välillä erilaisia, mutta kaikkialla ongelmia on, sanoo puheenjohtaja Jere Juutilainen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.