Yle: Poliisi tutkii röyhkeää huijausta: Juha Tapiona esiintynyt kertoi fanille "salaisuuden" ja pyysi suurta summaa – vasta pankkivirkailijan huomautus paljasti vedätyksen

Poliisi tutkii uudenlaisia artistipetoksia, joissa on käytetty hyväksi tunnettujen suomalaislaulajien nimiä, kertoo Yle. Esimerkiksi Juha Tapiosta ja Kaija Koosta on tehty sosiaaliseen mediaan valeprofiilit, joiden kautta on lähestytty artistien ihailijoita.

Faneilta on pyydetty rahaa, ja he ovat myös olleet Ylen mukaan valmiita antamaan rahaa.

Juha Tapion kohdalla kyse on tapauksesta, jossa hänen naispuolinen ihailijansa oli saanut Facebookissa viestin suosikkilaulajana esiintyneeltä henkilöltä. Viestissä sanottiin, että laulaja tarvitsee rahaa avioeroprosessiin ja että asiasta ei saisi kertoa ulkopuolisille. Pyydetty summa oli 10 000 euroa.

Fani ehti jo siirtää suuren summan artistin "avioerokuluihin"

Nainen ehti jo siirtää tililtään kyseisen summan, ja kertoi samalla pankkivirkailijalle rahan määränpäästä. Tässä vaiheessa virkailija huomautti, että rahat ovat päätymässä aivan muualle. Siirto peruttiin ja asiasta tehtiin rikosilmoitus.

Poliisin mukaan huijari oli alunperin huomannut naisen kommentteja Juha Tapion Facebook-sivulla ja oli tämän vuoksi osannut lähestynyt juuri häntä.

Poliisi tutkii myös laulaja Kaija Koon nimissä luodun valeprofiilin avulla tehtyä, vastaavanlaista tapausta.

Artisteja ei epäillä mistään rikoksista. Ylen mukaan he eivät ole tienneet nimiensä käytöstä huijauksissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja