Yle lopettaa yhden tv-kanavan

Kohua herättänyt Radio Extremin lakkauttaminen ei toteudu. Myös Radio Peili saa jatkaa toimintaansa.

Yleisradion hallintoneuvosto on päättänyt yhtiön säästötoimista.

Nuorille suunnattu tv-kanava Yle Extra lakkautetaan vuodenvaihteessa. Radio Peili ja ruotsinkielinen nuorisokanava Radio Extrem puolestaan jatkavat toimintaansa entiseen tapaan.

Extralta vapautuvalla kanavalla aletaan näyttää aluksi Yle TV1 -kanavaa kiinteällä tekstityksellä. Se on hallintoneuvoston mukaan vastaus Ylen kanavia haitanneisiin tekstitysongelmiin. Ensi vuoden syyskuussa kanavalle siirtyy SVT Europa.

Irtisanomisia ei säästötoimien takia tarvita. Yhtiön säästökuuri kuitenkin jatkuu. Ylen hallitus esitti hallintoneuvostolle Ylen ruotsin- ja suomenkielisten uutisten yhteistyön tiivistämistä, jotta kuluja saataisiin karsittua lisää. Tämän ehdotuksen hallintoneuvosto kuitenkin palautti valmisteluun. Suunnitelmaa käsitellään hallintoneuvoston seuraavassa kokouksessa joulukuussa.

Extremin lakkautus sai kovaa vastustusta

Hallintoneuvoston kokoukseen osallistuvia tervehti Yleisradion pihalla Pasilassa mielenosoitus. Pääasiassa ruotsinkieliset mielenosoittajat kantoivat muun muassa entisen presidentin Urho Kekkosen kuvaa, jossa luki puhekuplassa "Jag talar svenska".

Myös suomenruotsalaiset kansanedustajat vaativat tänään Yleisradion säästöpaketin lähettämistä uudelleen valmisteltavaksi.

Lisäksi SDP:n ruotsinkielinen piirijärjestö FSD kertoi nettisivullaan, että hallintoneuvoston sosiaalidemokraatit ehdottavat säästöpaketin jättämistä pöydälle. Myöskään RKP ei hyväksynyt ruotsinkielisen nuorisokanavan lakkauttamista.

Hallintoneuvostossa istuu 21 kansanedustajaa ja kaksi Ylen henkilökunnan jäsentä, joilla ei ole äänioikeutta. Kokoomuksella ja keskustalla on hallintoneuvostossa kuusi paikkaa, SDP:llä viisi, vasemmistoliitolla kaksi ja vihreillä ja RKP:llä yksi paikka.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja