Mainos

Yle: Kuopion kouluiskun kuolonuhri oli ukrainalaissyntyinen nainen

2:52

Ylen tietojen mukaan Kuopion kouluiskun kuolonuhri on nuori ukrainalaissyntyinen nainen. Uhri asui Kuopiossa puolisonsa kanssa ja opiskeli Savon ammattiopistossa. Yle kertoo saaneensa tiedoilleen vahvistuksen kahdesta eri lähteestä, mutta keskusrikosrikospoliisi ei vielä vahvista uhrin henkilöllisyyttä, ikää tai syntyperää.

Hyökkäyksessä loukkaantui yhteensä kymmenen henkilöä, joista yksi on epäilty tekijä. Poliisi käytti asetta ottaessaan epäiltyä kiinni, mutta ei ole tarkentanut, mihin ruumiinosaan laukaukset osuivat. Loukkaantuneiden joukossa on myös epäiltyä kahdesti ampunut poliisi. Muut loukkaantuneet ovat koulun oppilaita ja henkilökuntaa.

Epäilty ja yksi uhreista ovat vakavasti loukkaantuneita. Kuopion yliopistollinen keskussairaala kertoi illalla, että toinen vakavasti loukkaantuneista on kriittisessä tilassa, ja toisen tila on vakaa.

Osastohoidossa on neljä lievemmin loukkaantunutta potilasta, joilla on leikkaushoitoa vaativia vammoja. 

Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedmanin mukaan uhrit ovat iältään 15–50-vuotiaita. Seitsemän heistä on naisia. Keskusrikospoliisi ei vahvista loukkaantuneiden sukupuolta, ikää tai henkilöllisyyttä tässä vaiheessa.

Loukkaantuneilla on viiltohaavoja ja murtumia, jotka syntyivät, kun he olivat yrittäneet puolustautua tekijältä. Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja