Mainos

Yle: Jonot paisuvat - vuokra-asuntoa yritetään jo nätillä nettikuvalla

Kova kilpailu vuokra-asunnoista saa vuokranhakijat yrittämään kaikkensa - eikä kaikille riitä enää moitteeton luottohistoria ja siisti asu asunnon esittelytilaisuudessa, vaan vuokranantajan mieleen yritetään jäädä jo etukäteen valokuvalla.

Yle on nostanut puheenaiheeksi netti-ilmoitukset, jossa vuokra-asuntoa kaipaavat kertovat itsestään valokuvan kera kaikille avoimessa Oikotie.fi-palvelussa. Hakijan yhteystiedot ovat tarjolla vain asunnonvuokraajille.

Vuokralaisten etujärjestö on huolissaan vuokralaisten asemasta asuntomarkkinoilla ja siitä, että vuokra-asunnon hakijan paineet ovat kasvaneet.

– Jos ilmoittaja on 18-vuotias vieraaseen kaupunkiin muuttava opiskelijatyttö, on siinä todella se mahdollisuus, että siellä voi toisessa päässä olla joku sellainen henkilö katselemassa näitä ilmotuksia, joka käyttää tilannetta hyväkseen, Ylen haastattelema Vuokralaisten etujärjestön koulutus- ja järjestöpäällikkö Pia Lohikoski sanoo

Oikotien liiketoimintavastaava Riikka Kouhi ei usko palvelun johtavan hyväksikäyttötapauksiin. Kouhi sanoo Ylelle, että väärinkäytöksistä ei ole tullut ilmoituksia.

Suomen Vuokranantajat ry pitää vuokralaisten kasvogalleriaa tulevaisuuden palveluna.

(MTV3)

Onko vuokranhakijan asema heikko nykymarkkinoilla? Mitä mieltä olet asunnonhakijan kuvallisesta ilmoituksesta?

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.