Yle: Huoltovarmuuskeskus selvittää pikatestien suurta hankintaa – koululaisille tarvitaan runsaasti testejä

Kohu Huoltovarmuuskeskuksen maskikauppojen ympärillä jatkuu, pääministeri Marinin kommentit hämmentävät – haastattelussa ex-toimitusjohtaja Tomi Lounema 9:59
Huoltovarmuuskeskus joutui kohun keskelle keväällä 2020 kun Suomeen yritettiin hankkia lisää suojavarusteita ja maskeja. Ex-toimitusjohtaja Tomi Lounema erotettiin myöhemmin virastaan. Näin hän kommentoi kohua.

Huoltovarmuuskeskus selvittää suurta koronan pikatestien hankintaa, kertoo Yle.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen kertoi Ylelle, että Huoltovarmuuskeskus on alustavasti selvittänyt pikatestien hankintamahdollisuuksia.

Hankintojen suunnittelu liittyy hallituksen koronaministerityöryhmän perjantaiseen ilmoitukseen, jossa se suositteli perusasteen ja toisen asteen oppilaiden koronatestaamista kahdesti viikossa, tarvittaessa tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä jopa kolmesta viiteen kertaan viikossa.

Huoltovarmuuskeskuksen Varmuuden Vuoksi -verkkolehden tviitin mukaan Huoltovarmuuskeskus ja sitä ohjaavat työ- ja elinkeinoministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö keskustelevat asiasta tänään sunnuntaina ja huomenna maanantaina.

Känkänen totesi Ylelle, että kyseisen kaltainen terveydenhuollon laitteiston hankkiminen ei tavallisesti ole Huoltovarmuuskeskuksen vastuulla. Hän kuitenkin lisäsi, että Huoltovarmuuskeskukselle on kertynyt koronavuosien aikana merkittävää osaamista hankinnoista, jota keskus pyrkii jakamaan koronatorjuntatoimissa.

Päätöstä testien hankkijasta ei ole toistaiseksi tehty, joten hankintoja ei ole vielä virallisesti annettu Huoltovarmuuskeskuksen vastuulle. Hankintapäätöksiä ei niin ikään ole vielä tehty.

Lue myös:

    Uusimmat