Mainos

Yle: Halonen hyväksyy armeijan säästöt

Tasavallan presidentti Tarja Halonen hyväksyy Puolustusvoimissa laaditut suunnitelmat varuskuntien lakkauttamiseksi ja muiksi säästötoimiksi.

– Maksaisimme väärille ihmisille palkkaa, jos emme uskoisi sotilaiden sanomaa siitä, mitä tarvitaan asettamiemme poliittisten ja turvallisuuspoliittisten suuntaviivojen toteuttamiseksi. He ovat ammattilaisia sen suhteen, millä tavalla yhtä lailla maa-, meri- kuin ilmavoimat toimivat ja mikä on se rakenne, Halonen sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Halonen huomautti, että minkään paikkakunnan elinkeinorakenne ei voi perustua pelkästään varuskunnan paikallaoloon. Hän myönsi, että ratkaisut eivät ole helppoja ja eri tahojen yhteistyötä tarvitaan työpaikkojen turvaamiseksi näillä paikkakunnilla.

– Ratkaisu ei ole se, pidetäänkö varuskuntaa vai ei, vaan se, että kokonaisuus on hallinnassa, mutta niin että muistetaan ihmiset siellä.

Presidentin tehtävän maaliskuun alussa jättävä Halonen ei paljastanut, mitkä uudet tehtävät häntä mahdollisesti kiinnostavat.

– Olen lähinnä ajatellut tehdä YK:lle lupaamani tehtävät, hän sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.