Yle alkanut jo varautua mahdollisuuteen, että Euroviisut tulisivat Suomeen ensi keväänä

Näissä tunnelmissa Käärijä lähtee kohti Euroviisujen finaalia 1:04
Katso video! Näissä tunnelmissa Käärijä lähtee kohti viisufinaalia!

Yle on alkanut varautua mahdollisiin viisujärjestelyihin.

Yleisradio on jo alkanut varautua siihen mahdollisuuteen, että Eurovision laulukilpailu järjestettäisiin ensi vuoden keväällä Suomessa. Asiasta kertoi Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén STT:lle keskiviikkona.

Viisufinaali olisi tarjolla Suomeen, jos Käärijä voittaa kappaleellaan Cha cha cha tämän vuoden Euroviisut, joita kisataan paraikaa Britannian Liverpoolissa.

–  Hulina (Käärijän ympärillä) Liverpoolissa on ollut aika kova. Olemme nähneet, että se on aika poikkeuksellista. Kun semifinaalista mentiin jatkoon tiistaina, aloimme Ylessä heti alustavasti pohtia myös sitä mahdollisuutta, että Euroviisut 2024 olisivat tarjolla Suomeen. Voittoon on kuitenkin vielä pitkä matka. Euroviisut ovat arvaamaton kisa, Vilén sanoi.

Jo Suomen vuoden 2007 Euroviisuja Ylen johdossa järjestämässä ollut Vilén muistuttaa, että noin suuri tapahtuma asettaa melkoisia vaatimuksia niin isäntäkaupungille kuin -areenallekin.

–  Ei Suomessa voisi olla kuin muutama kaupunki tai jokunen areena, jotka täyttäisivät vaatimukset.

Helsingin areena on Vilénin mukaan jo vuonna 2007 testattu viisufinaaliin sopivaksi. Se on kuitenkin ollut suljettuna viime ajat.

–  Tampereen uusi areena tietenkin täyttäisi Euroviisujenkin vaatimukset, Vilén lisää.

Tampereen areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kertoi STT:lle keskiviikkona, että jo ajatus Euroviisujen saamisesta Tampereelle on tunnustus uuden areenan tasolle.

–  Oleellista tässä olisi se, miten ison varauspätkän meidän ensi kevään kalenterissamme Euroviisut vaatisivat. Kovin isoa koloa siellä ei enää ole. Toisaalta tämän kevään jääkiekon MM-kisojenkin takia me onnistuimme neuvottelemaan ja järjestelemään Tampereen areenan varauksia uusiksi, Hurme makustelee.


Lue myös:

    Uusimmat