12 lomailijalla koronatartunta Katinkullan alueella Vuokatissa – "tämän päivän jälkeen riski uusille tartunnoille on pieni"

1:49
Hallintoylilääkäri kertoi MTV Uutiset Liven lähetyksessä perjantantaina, mitä Vuokatissa havaitusta ensimmäisestä tartunnasta tiedettiin.

Vuokatissa on todettu joulunpyhien aikana 12 koronavirustaruntaa ulkopaikkakuntalaisilla.

Koronavirustartunnan saaneet ovat jo matkustaneet koteihinsa. Osa tartunnoista on todettu henkilöiden kotipaikkakunnilla.

– Tartunnan saaneista yhdeksän on ollut karanteenissa sairastuessaan. Osa on matkannut kotipaikkakunnalleen karanteenissa ja osa oireisena, Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo.

12 tartuntaa jakaantuvat kolmeen seurueeseen. Joulunpyhinä Vuokatin Katinkullassa on ollut runsaasti väkeä, joten tartuntojen jäljitys on ollut vaikeaa.

Kainuulaisilta tartuntoja ei ole vielä löytynyt.

– Ensimmäisestä tapauksesta on kulunut viikko. Voidaan olettaa, että paikallisilla tartuntoja pitäisi jo näkyä. Tämän päivän jälkeen riski uusille tartunnoille on pieni, Koukkari sanoo.

Koronavilkku on hälyttänyt tiuhaan

Alueella liikkuvilta on tullut runsaasti Koronavilkku-hälytyksiä. Hälytyksen saaneita ohjeistetaan välttämään kontaktia toisten kanssa ja noudattamaan suojaus- ja hygieniaohjeita sekä hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Kainuun sote oikaisee julkisuudessa esiintyneet virheelliset tiedot tuhansista altistuneista. Mikäli oireita ilmenee, tulee hakeutua koronatestiin.

Ensimmäinen tartunnoista todettiin jouluaattona Vuokatin alueella lomailevalla henkilöllä.

28.12.2020 juttua päivitetty kauttaaltaan ja otsikkoa muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja