Mainos

Yksi kuva voi muuttaa elämän – syyrialaiselle pakolaisperheelle 100 000 euroa yhdessä päivässä nettikampanjalla

Syyrialainen pakolaisperhe on saanut lahjoituksina yhdessä päivässä 113 000 dollaria eli 100 000 euroa. 

Kaikki alkoi, kun yksi Conflict News -uutissivuston perustajista, Norjassa asuva islantilainen Gissur Simonarson, julkaisi Twitter-tilillään koskettavan kuvan syyrialaisesta pakolaisesta, joka oli myymässä kuulakärkikyniä autoilijoille Libanonin pääkaupungissa Beirutissa.

Abdul-niminen mies kantaa samalla sylissään nukkuvaa nelvuotiasta tytärtään Reemiä.

Tviitti lähti nopeasti kiertämään maailmaa. Monet sen nähneistä ihmisistä halusivat myös auttaa pakolaisperhettä, joten he pyysivät kuvan julkaisijaa etsimään miehen. 

Yli 4100 ihmistä on jo tehnyt lahjoituksen Adbulille ja hänen perheelleen Indiegogo-joukkorahoitussivustolla. Yhdessä päivässä #BuyPens-hästägillä varustettuun keräykseen ja kertynyt jo 113 000 dollaria eli 100 000 euroa. 

Keräyksen pääpromoottorin Gissur Simonarsonin mukaan ihmisten solidarisuuden ja auttamishalun herättänyt Abdul ei kuitenkaan aio pitää koko rahasummaan itse. 

– Hän kertoo haluavansa auttaa muita syyrialaispakolaisia. Hän toivoo muun muassa, että syyrialaispakolaisten lapset pääsisivät kouluun, Simonarson kertoo niin ikään Twitterissä. 

Libanonissa on arviolta yli miljoona syyrialaista pakolaista, jotka ovat paenneet maaliskuussa 2011 alkanutta sisällissotaa. Abdul ja hänen perheensä ovat syntyperältään palestiinalaisia. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.