Yksi kuva näyttää muutoksen: Vihreä väri katosi kokonaan Suomen kannatuskartalta

MTV:n analyysi: Tätä vaalitulos tarkoittaa 2:22
Video: Katso kahdessa minuutissa, mitä nyt nähty vaalitulos tarkoittaa.

Eduskuntavaalien tulos muutti huimasti Suomen poliittista karttaa. Vihreä väri on nyt kadonnut kokonaan vaalipiirien suurimpien puolueiden kartalta.

Vaaleampaa ja tummempaa sinistä sekä punainen räiskäle keskellä. Suomen poliittinen kartta on nyt kolmen kauppa. Vielä vuoden 2019 vaalien jälkeen puoli Suomea helotti vihreänä keskustan säilytettyä asemansa vaalipiirin suurimpana puolueena Keski-Suomesta Lappiin.

Näissä eduskuntavaaleissa perussuomalaiset nousi suurimmaksi puolueeksi peräti kuudessa maamme kolmestatoista vaalipiiristä. Perussuomalaiset syrjäytti keskustan johtopaikalta Savo-Karjalassa, Vaasassa, Oulussa ja Lapin vaalipiirissä. Viimeinenkin vihreä kipinä kartalta sammui, kun kokoomus nousi vihreiden ohi suurimmaksi Helsingissä.

Perussuomalaiset voitti myös RKP:n Vaasan vaalipirin suurimpana puolueena.

SDP piti kuitenkin pintansa Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa ja onnistui nappaamaan johtopaikan keskustalta Keski-Suomen vaalipiirissä.

Eteläisintä Suomea taas hallitsee kokoomus, joka jatkaa suurimpana Uudellamaalla ja voitti perussusmalaiset kannatuksessa Varsinais-Suomessa sekä vihreät Helsingissä.

Miten sinun ehdokkaasi kävi? Miten äänet jakautuivat kotipaikkakunnallasi? Katso kaikki tiedot MTV:n Tulospalvelusta!

Lue myös:

    Uusimmat