Yksi Britannian tunnetuimmista tv-kasvoista joutui kohun keskelle, väitetään ostaneen alaikäiseltä seksuaalisia kuvia – tämä tiedetään nyt

BBC:n tunnetun juontaja Huw Edwardsin väitetään ostaneen seksuaalisia kuvia alaikäiseltä. BBC hyllytti hänet työstään.

BBC:n juontaja Huw Edwardsin väitetään ostaneen teini-ikäiseltä henkilöltä seksuaalisia kuvia 35 000 punnalla eli noin 41 000 eurolla. Tapahtumien aikaan henkilö oli 17-vuotias, mutta nyt hän on 20-vuotias. Henkilö käytti rahaa huumeiden hankkimiseen.

Tapauksesta uutisoivat muun muassa The Guardian,BBC ja The Sun.

BBC ilmoitti aikaisemmin, että eräs BBC:n juontajista oli jäädytetty työtehtävistään kyseisen tapauksen vuoksi. Aiemmin mediayhtiö ei ollut vielä kertonut, kenestä oli kyse.

Keskiviikkona Edwardsin vaimo Vicky Flind vahvisti, että huhut koskevat Edwardsia. Vaimo paljasti asian sen jälkeen, kun poliisi kertoi, ettei tapauksesta ole todisteita.

Flindin mukaan Edwards on joutunut sairaalaan sen jälkeen, kun paljastui, että Edwardsia syytetään skandaalista. Vaimon mukaan Edwards saa sairaalahoitoa. Mies on kärsinyt masennuksesta viime vuosina, ja vaimon mukaan skandaali on huonontanut Edwardsin mielenterveyttä.

– Viimepäivien tapahtumat ovat pahentaneet tilannetta huomattavasti, hän on kärsinyt toisesta masennusjaksosta ja on nyt saamassa sairaalahoitoa, jossa hän tulee pysymään lähitulevaisuudessa, Flind toteaa.

Flind sanoo, että Edwards tulee vastaamaan syytöksiin, kun hänen vointinsa on parantunut.

– Tiedän, että Huw on syvästi pahoillaan siitä, että viime aikojen spekulaatiot mediassa ovat vaikuttaneet moniin kollegoihin.

Poliisin mukaan rikosta ei tapahtunut

Tapausta tutkinut Suur-Lontoon poliisitoimen erikoisrikosyksikkö ilmoitti, että he saivat tapaukseen liittyvän arvion valmiiksi. Heidän mukaansa rikosta ei ole tapahtunut.

– Olemme nähneet poliisin lausunnon, joka vahvistaa, että he ovat saaneet heidän arviointinsa valmiiksi eivätkä he ryhdy lisätoimiin, BBC:n edustaja sanoi.

Aluksi BBC tutki tapausta itse, mutta tutkinta laitettiin jäihin poliisin tutkinnan ajaksi. BBC kuitenkin ilmoitti jatkavansa jälleen tapauksen tutkimista sen jälkeen, kun poliisi sai tutkinnan valmiiksi.

The Guardian kertoo, että kuvia myyneen alaikäisen henkilön perhe oli yrittänyt valittaa Edwardsin käytöksestä ensimmäisen kerran toukokuussa.

Edwardsia syytetään myös muista teoista

BBC on myös ilmoittanut, että Edwards olisi lähetellyt kolmelle yhtiön työntekijälle viestejä, jotka olivat työntekijöiden mielestä olleet sopimattomia ja vihjailevia.

Sosiaalisessa mediassa oli kiertänyt huhuja Edwardsin syyllisyydestä jo ennen kuin BBC oli paljastanut, että häntä syytetään teoista.

Lisäksi BBC kertoo, kuinka Edwards rikkoi pandemia-aikana koronarajoituksia tavatakseen 23-vuotiaan henkilön, johon hän oli tutustunut deittisivustolla. Henkilön mukaan viestit olivat olleet painostavia.

Edwards on tunnettu muun muassa pestistään News at Ten -uutisohjelman juontajana. Hän tienaa 435 000 puntaa vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat