HIFK:lta häikäisevä nousu! Lukko kesälomille – dramaattinen ratkaisu jatkoerässä

HIFK:n ratkaisuosumaa tarkistettiin videolta 1:16
Videolla HIFK:n voittomaali maanantain kuudennesta puolivälieräottelusta.

Helsingin IFK viritti hirmuisen kirin käyntiin maanantain kuudennessa puolivälieräottelussa Lukkoa vastaan. HIFK nousi kolmannen erän loppuvaiheilla kahden maalin takaa rinnalle. Jatkoerässä Otto Paajanen varmisti 3–2-maalillaan HIFK:lle välieräpaikan.

Maanantain ottelun rajuin tapaus nähtiin toisessa erässä, kun HIFK:n Miro Väänäselle tuomittiin ulosajo. Väänänen osui poikittaisella mailalla Lukon Linus Nymania kasvoihin.

Seuranneella ylivoimalla Josh Kestner naulasi kiekon verkkoon.

Lukko tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:12

Vieraiden illan toinen syntyi kolmannessa erässä, kun HIFK pelasi ylivoimaa. Jere Karjalainen ja Otto Somppi karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Karjalainen tarjoili ja Somppi löi limpun nuottaan.

Lukko tekee 0-2 maalin alivoimalla 1:11

HIFK tuli maalin päähän ajassa 56.52, kun Ilari Melart riipaisi irtokiekon verkon perukoille.

HIFK tekee 1-2 maalin ylivoimalla ilman maalivahtia 1:12

Eikä siinä vielä kaikki. Peli oli tasan ajassa 58.29, kun Eetu Koivistoinen räjäytti Nordenskiöldinkadun jäähallin riemun partaalle. 2–2.

HIFK tekee 2-2 maalin ilman maalivahtia 1:20

Jatkoerässä HIFK oli jatkuvasti niskan päällä. Lopulta kiekko päätyi Otto Paajasen tökkäisyn jälkeen Lukon verkkoon. HIFK:n potentiaalista osumaa tarkisteltiin tovin ajan videolta. Tuomio: maali.

HIFK kohtaa välierissä Tapparan. Sarja alkaa ensi perjantaina Helsingissä.