YK vaatii Libanonilta turvatakuita rauhanturvaajilleen – "hyökkäykset, uhkailut ja pelotteleminen ovat vakava huolenaihe"

Yhdistyneiden kansakuntien Libanonin edustusto vaati eilen, että maan armeija takaisi YK:n rauhanturvaajien turvallisuuden.

YK-joukkojen tiedottajan mukaan partio kohtasi lauantaina siviilipukuisia miehiä, jotka uhkasivat sotilaita ja yrittivät ottaa heiltä aseet. Tämän takia tiedottaja vaatii lausunnossaan Libanonin asevoimia takaamaan YK-joukkojen turvallisuuden ja liikkumisvapauden.

– Unifil-rauhanturvaajiin kohdistuvat hyökkäykset, uhkailut ja pelotteleminen ovat vakava huolenaihe, tiedottaja Andrea Tenenti sanoi lausunnossaan.

Libanonin viranomaiset eivät ole kommentoineet lauantaista välikohtausta.

YK:n johtaman Unifil-operaation joukot Libanonissa ovat pitkään olleet sijoitettuina maan eteläosaan, jossa shiialiike Hizbollahilla on vahva asema.

Puolustusvoimien verkkosivuilla kerrotaan, että Unifil-operaation keskeisimmät tehtävät ovat sinisen linjan valvonta, Libanonin asevoimien tukeminen ja Libanonin väestön avustaminen.

Suomi osallistuu Unifil-operaatioon noin 200 rauhanturvaajalla. Unifil-joukot koostuvat pääosin eurooppalaisista, ja joukkojen kokonaisvahvuus on noin 10  000 rauhanturvaajaa.

Lue myös:

    Uusimmat