Mainos

YK:n vakoilujupakka laajenee

YK:n vakoiluskandaali laajenee. Nyt asetarkastajien johtaja kertoo olleensa vakoilun kohteena.

YK:n entinen asetarkastajien johtaja Richard Butler kertoi, että myös hänen diplomaattisia keskusteltujaan Irakin aseriisunnasta salakuunneltiin. Butlerin mukaan ainakin neljä maata osallistui vakoiluun.

-Tietenkin minua salakuunneltiin, olin täysin tietoinen siitä. Kuinka tiesin asiasta? Koska ne, jotka sitä tekivät, tulivat luokseni ja näyttivät muiden keskusteluista tehtyjä salaisia nauhoituksia auttaakseen minua Irakin aseriisunnassa, Butler kertoi Australian yleisradioyhtiölle ABC:lle.

Hänen mukaansa salakuuntelua harrastivat ainakin amerikkalaiset, britit, ranskalaiset ja venäläiset. ABC kertoi lisäksi, että myös toista YK:n asetarkastajien johtajaa, Hans Blixiä, salakuunneltiin.

-Joka kerran kun hän saapui Irakiin hänen matkapuhelintansa kuunneltiin ja puheluita nauhoitettiin ja niitä tarjottiin Yhdysvalloille, Australialle, Kanadalle, Britannialle ja Uudelle-Seelannille, kertoi toimittaja Andrew Fowler lainaten nimettömiä lähteitä.

Britannian entinen kehitysyhteistyöministeri Clare Short kertoi eilen, että brittitiedustelu vakoili YK:n pääsihteeriä Kofi Annania Irakin sodan alla. Pääsihteeri antoi eilen lausunnon, jossa hän vaati vakoilun välitöntä lopettamista, jos sellaista on meneillään.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.