Venäjä ei saanut läpi ehdotustaan Nord Stream -putkien räjähdysten tutkimusryhmästä – "Yritti saada länsimaat huonoon valoon"

Uutta tietoa Nord Stream -putkesta: Merenpohjassa valtavia kraatereita, kertoo SVT 0:56
Itämeren pohjassa kulkevat kaasuputket vaurioituivat räjähdyksissä viime syyskuussa – länsimaat ovat syyttäneet räjähdyksistä Venäjää ja Venäjä länsimaita.

Yhdysvaltain mukaan Venäjä yritti saada Ruotsin, Tanskan ja Saksan kansalliset tutkimusryhmät huonoon valoon.

YK:n turvallisuusneuvosto hylkäsi maanantaina Venäjän päätöslauselmaehdotuksen, jossa maa vaati itsenäistä tutkimusryhmää selvittämään Nord Stream -kaasuputkien räjähdyksiä.

Venäjän ehdotuksen puolesta äänestivät Kiina ja Brasilia. Muut 12 turvallisuusneuvoston jäsenmaata pidättäytyivät äänestämästä.

Itämeren pohjassa kulkevat kaasuputket vaurioituivat räjähdyksissä viime syyskuussa. Länsimaat ovat syyttäneet räjähdyksistä Venäjää ja Venäjä länsimaita.

Useat turvallisuusneuvoston jäsenmaat tuomitsivat Venäjän ehdotuksen

Venäjä sanoo joutuneensa sivuun Saksan, Ruotsin ja Tanskan viranomaisten tutkinnoista. Ruotsi, Saksa ja Tanska ovat kiistäneet Venäjän väitteen.

Useat turvallisuusneuvoston jäsenmaat ilmaisivat tukensa Saksan, Ruotsin ja Tanskan tutkimuksille ja tuomitsivat päätöslauselmaehdotuksen Venäjän yrityksenä kääntää huomio pois sen hyökkäyksestä Ukrainaan.

Yhdysvaltojen YK:n apulaissuurlähettiläs Robert Wood sanoi, että Venäjän päätöslauselmaehdotus oli yritys saattaa Saksan, Ruotsin ja Tanskan kansalliset tutkimusryhmät huonoon valoon.

Lue myös:

    Uusimmat