Mainos

Kuvat: Lasten pitkä ja vaarallinen matka turvaan Eurooppaan

Eurooppaan pyrkii tällä hetkellä ennätysmäärä pakolaisia, joista monet ovat lapsia. Jokaisella heistä on oma tarina kerrottavanaan, eikä mikään ole samanlainen.

Kuvat lapsista pakomatkalla kertovat kuitenkin monesti enemmän kuin sanat. Iso osa pakolaisista on alle kouluikäisiä lapsia, ja joukon nuorimmat ovat jopa vastasyntyneitä. Lasten suuri määrä johtuu siitä, että pakolaiset ovat paljolti nuoria perheitä.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR laskee, että tänä vuonna Välimeren yli saapuu Eurooppaan jopa 400 000 pakolaista. Ensi vuonna luvun odotetaan olevan ainakin 450 000. Tähän mennessä Välimeren yli on saapunut jo 366 000 turvapaikanhakijaa. 

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.