Mainos

Yhteenottoja Länsirannalla

Mieltään osoittaneet palestiinalaiset polttivat Yhdysvaltain ja Israelin lippuja ja heittelivät kivillä israelilaissotilaita samaan aikaan kun Israelin arabikansalaiset viettivät Israelin tekemiä pakkolunastuksia vastustavaa Maan päivää.

Sotilaat vastasivat palestiinalaisten toimiin kyynelkaasulla ja kumiluodeilla. Yhteenottoja oli useissa Länsirannan kaupungeissa, mutta suurilta väkivaltaisuuksilta vältyttiin palestiinalaisten omien poliisien toimiessa israelilaisten apuna.

Vakavin yhteenotto oli Jeninissä, missä 25 palestiinalaista haavoittui kumiluodeista. Myös Hebronissa kahdeksan palestiinalaista sai vammoja kumiluodeista. Mielenosoituksia oli myös Nablusissa, Ramallahissa ja Betlehemissä Israel oli valmistautunut Maan päivän mielenosoituksiin vahvistamalla turvatoimia suurissa kaupungeissa ja sijoittamalla lisäjoukkoja Länsirannalle ja Gazan alueelle.

Israelin ja palestiinalaisten välit ovat heikentyneet lähes katkeamispisteeseen Israelin aloitettua uuden siirtokunnan rakentamisen Itä-Jerusalemiin. Suhteet kiristyivät entisestään lauantaina, kun palestiinalainen mielenosoittaja ammuttiin kuoliaaksi lähellä Ramallahia.

Israelin armeijan edustaja kuitenkin kiisti sunnuntaina sotilaiden ampuneen mieltään osoittaneen opiskelijan. Armeijan edustajan mukaan Ramallahiin sijoitetut yksiköt eivät tutkimusten mukaan ampuneet kovilla taltuttaessaan lauantain mielenosoitusta.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat kehotti tänään arabimaita suojelemaan Jerusalemia Israelin toimilta. Hänen mukaansa palestiinalaisilla on vastassaan sotatila. Arafat puhui Arabiliiton ulkoministerikokouksen alkajaisiksi Kairossa.
(STT-AFP-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.