Mainos

Yhdysvaltalaiset hamstraavat ammuksia

Ase- ja ammuskaupan vauhti kiihtyy Yhdysvalloissa yhä. Minkäänlaisia rajoituksia ei ole tulossa, vaikka erilaiset ampumavälikohtaukset tuntuvat vain raaistuvan.

Amerikkalaiset aseharrastajat hankkivat normaalivuonna noin seitsemän miljardia ammusta, mutta nyt tahti on ollut toinen: hamstrausinnon myötä myytyjen ammusten määrä on noussut lähes kahteentoista miljardiin. Tämä on johtanut monin paikoin krooniseen ammuspulaan.

Pääsyynä hamstraukseen on se, että presidentti Barack Obaman pelätään ennemmin tai myöhemmin asettavan esteitä asekaupalle. Valkoinen talo on vakuuttanut, ettei niin tapahdu, mutta tämä on kaikunut kuuroille korville.

Osasyynä pulaan on ollut tietysti se, että sotiin Irakissa ja Afganistanissa uppoaa melkoinen määrä ammuksia, ja armeijan tilauksilla on etusija.

Hamstraus on ollut kuitenkin sitä luokkaa, että asiantuntijat alkavat huolestua. Heidän pelkonaan on se, että erilaiset kansanarmeijat alkavat taas kasvattaa suosiotaan, aiempi aalto nähtiin edellisen demokraattipresidentti Bill Clintonin aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.