Mainos

Yhdysvaltain maanjäristys ei aiheuttanut pahaa tuhoa

Yhdysvaltain itärannikkoa eilen ravistellut harvinaisen voimakas maanjäristys on aiheuttanut vain lieviä aineellisia ja rakenteellisia tuhoja. Järistys oli voimakkuudeltaan 5,8 magnitudia, ja sen keskus oli Virginiassa lähellä Richmondin kaupunkia.

Järistys kesti lähes minuutin ja se tuntui laajalla alueella rakennusten tärinänä, keinuntana ja ikkunoiden helinänä.

Järistyksen keskuksen lähellä sijaitseva North Anna -ydinvoimala Virginiassa pysähtyi automaattisesti ja sen kahden reaktorin polttoaineen jäähdytykseen käytettiin varavoimaa. Viranomaisten mukaan tilanne on hallinnassa.

Puolustusministeriö Pentagon evakuoitiin ja sen vaurioituneet putket aiheuttivat laajoja vesivahinkoja. Myös useita muita rakennuksia Washingtonissa ja New Yorkissa tyhjennettiin varotoimena.

Lentoliikenne puolestaan pysäytettiin hetkeksi joillain itärannikon suurilla lentokentillä.

Järistys tuntui laajalla alueella Georgiasta Maineen ja jopa Kanadassa saakka. Virginiassa on havaittu aiemmin lieviä, noin neljän magnitudin järistyksiä, mutta tämän luokan maankuoren liikkeitä ei ole ollut sitten vuoden 1897.

Maa järisi eilen muuallakin Yhdysvalloissa. Coloradossa mitattiin 5,3 magnitudin järistys, mikä on alueen voimakkain 40 vuoteen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.