Mainos

USA:ssa maanjäristys - Pentagon evakuoitu

Yhdysvaltain itärannikkoa on ravistanut noin 6,0 magnitudin maanjäristys. Järistys säikytti ihmisiä perusteellisesti Virginiassa, Marylandissa ja pääkaupunki Washingtonissa, ja tärisytti rakennuksia myös New Yorkissa.

Maa järisi lähes minuutin ajan, ja puolustusministeriö Pentagon ja kongressi evakuoitiin. Järistys sattui noin iltayhdeksältä Suomen aikaa.

Monet uskoivat, että kyseessä oli terrori-iskun aiheuttama räjähdys, raportoi MTV3 Uutisten ja STT:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo Washingtonista.

– Ei voi olla totta, ei täällä tapahdu tällaista, kertoi Sinisalo ulosrynnänneen naapurinsa sanoneen.

Washingtonin paloviranomaisten mukaan suurin osa keskustan taloista tyhjennettiin, mutta tietoja pahoista vaurioista ei ollut vajaa tunti järistyksen jälkeen saatu.

Maanjäristyksen keskus sijaitsi viranomaisten mukaan Richmondin kaupungin lähellä Virginiassa. CNN-kanava kertoi, että järistys tuntui koko itärannikolla, myös Martha's Vineyardin saarella, jossa presidentti Barack Obama on paraikaa lomalla.

Vaarana jälkijäristykset

Järistys oli alueella voimakkain sitten vuoden 1897.

– En ollut itse uskoa, että maa voisi järistä näin voimakkaasti itärannikolla, sillä järistys oli samaa luokkaa kuin Haitissa kokemani jälkijäristykset. Viinilasit tanssivat hyllyillä, talo huojahteli ja vavahteli voimakkaasti, Päivi Sinisalo kuvasi.

Asukkaita kehotettiin tarkastamaan kaasuputkiensa kunto ja varmistamaan, etteivät ne vuoda. Virginiassa jouduttaneen tarkastamaan joidenkin siltojen ja rakennuksien kunto.

Asiantuntijat varoittivat asukkaita jälkijäristysten mahdollisuudesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.