Yhdysvaltain ilmavoimien entinen eversti: Ukrainan tavoitteena on ottaa haltuun Venäjän maasilta Krimille

Ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) on arvioinut, että Ukrainan ponnistelut Bahmutissa ovat strategisesti järkeviä, vaikka hinta on kallis.

Itä-Ukrainassa sijaitsevassa Bahmutin kaupungissa tilanne on ollut tukala ja kaupungista on käyty verisiä taisteluita.

Viime viikolla Ukraina menetti Bahmutin koillispuolella sijaitsevan pienen suolakaivoskaupungin Soledarin.

The Kyiv Independentin mukaan voitto oli Venäjän ensimmäinen sitten kesä-heinäkuun, jolloin se sai haltuunsa Severodonetskin ja Lysitshanskin Itä-Ukrainassa.

Yhdysvaltain ilmavoimien entinen eversti Cedric Leighton sanoi uutiskanava CNN:n haastattelussa, että Bahmut ei sinänsä ole strategisesti kovin merkittävä.

Leighton arvioi, että jos venäläisjoukot saavat Bahmutista lähtevän moottoritien hallintaansa, joukot saattavat päästä etenemään ukrainalaisjoukkojen valvomille alueille.

Ukrainalaiskomentaja Volodymyr Nazarenkon mukaan venäläisjoukot ovat yrittäneet saada Bahmutin ja Kostiantynivkan välistä moottoritietä hallintaansa, kirjoittaa CNN.

Leighton arvioi, että Ukraina pyrkii taistelemaan aikaa vastaan ja pitämään venäläisjoukot Donbassin alueella, mutta sen todellisena tavoitteena on ottaa haltuun Venäjän maasilta Krimille ja työntää venäläisjoukot lopulta ulos maasta.

ISW arvioi aiemmin, että Venäjä valmistautuu uuteen laajamittaiseen hyökkäykseen Ukrainan itäosassa. Hyökkäyksen arvioidaan alkavan tulevina kuukausina.

ISW on aiemmin arvioinut, että hyökkäys voisi kohdistua Luhanskin alueelle Ukrainan itäosassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja