Yhdysvallat: Kauppasopu Kiinan kanssa edistyy – uutisen myötä kurssit ampaisivat nousuun Wall Streetillä

Yhdysvallat ja Kiina ovat edistyneet pyrkimyksissä löytää ratkaisuja maiden väliseen kauppakiistaan, ilmoittaa Yhdysvaltojen kauppaedustaja Robert Lighthizer.

Lighthizer ja valtiovarainministeri Steven Mnuchin keskustelivat perjantaina Kiinan varapääministeri Liu Hen kanssa. He kertoivat, että neuvottelut jatkuvat, mutta sopu joistakin osioista on lähellä.

Uutinen sinkautti kurssit reippaaseen nousuun Wall Streetillä.

Presidentti Donald Trump lupasi aiemmin tässä kuussa, että Kiina ja Yhdysvallat solmivat mittavan uuden kauppasopimuksen lähiviikkojen aikana. Yksityiskohdista sopiminen jäi jatkoneuvottelujen varaan. Kiinan on määrä muun muassa kasvattaa maataloustuotteiden ostoja Yhdysvalloista 40–50 miljardilla dollarilla. Pakettiin on myös määrä saada ratkaisuja tekijänoikeuksien suojauksesta sekä teknologian siirroista.

Yhdysvallat on puolestaan jäädyttänyt suunnitelmansa määrätä Kiinan tuonnille uusia tulleja. Uusien tullien piti astua voimaan 15. lokakuuta ja niiden oli määrä koskea yhteensä 250 miljardin dollarin arvoista tuontia.

Putkessa on myös uusi, 156 miljardin dollarin arvoista tuontia koskeva tullikorotus joulukuussa, mutta Kiina toivoo voivansa välttää senkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja