Yhdessä vain rahan takia – mitä tehdä?

Sinkkuna eläminen tulee kaksin elämistä kalliimmaksi. Mitä tehdä, kun rahatilanne ei mahdollista eroa?

Tunteesi poikaystävääsi kohtaan ovat viilenneet, mutta asutte yhdessä ja ero tuntuu taloudellisen tilanteesi takia mahdottomalta. Olette vuokranneet asunnon yhdessä, huonekalunne ovat yhteisiä ja jaatte jopa ruokalaskun keskenään. Vuosien saatossa on tullut selväksi, että elämiskustannusten jakaminen kannattaa taloudellisesti. Mitä siis tehdä, kun suhde on kukkarosi kannalta viisas, mutta sydämesi sanoo toista?

1. Jos poikaystäväsi muuttaa pois yhteisestä asunnostanne, asumiskustannukset jäävät yksin sinun harteillesi. Ennen kun alat harkita paluuta vanhempiesi hoiviin, mieti vielä kerran, mitä muita mahdollisuuksia sinulla on. Jos kämppäkaverin hankkiminen tuntuu mahdottomalta ajatukselta, mieti osa-aikaisen vuokralaisen mahdollisuutta. Monet kaipaavat asuntoa vain muutamaksi päiväksi viikosta esimerkiksi toiselle paikkakunnalle suuntautuvan opiskelun tai työn takia. Tällä tavalla saat nauttia kodistasi melkein yksin ja saat hieman vuokratuloja.

2. Kysy apua ystäviltäsi. Hyvälle ystävälle ei tarvitse valehdella, että kaikki on kunnossa. Moni tarjoaa mielellään majapaikkaa apua tarvitsevalle. Näin sinun ei tarvitse kärvistellä huonossa suhteessa vain asunnon takia. Ystäväsi hoivissa sinulla on aikaa keskittyä kukkarollesi sopivan asunnon etsimiseen.

3. Mikäli olette ostaneet asunnon yhdessä, kysy asiantuntijalta, kuinka erotilanteessa kannattaa menetellä. Hän osaa pitää oikeuksistasi kiinni silloinkin, kun tilanne muuttuu entisesi kanssa riitaisaksi. Parasta tietysti on, että olet tehnyt kunnon sopimukset jo heti alkuunsa.

4. Toisinaan yhdessä on pakko asua, ainakin jonkin aikaa, vaikka romantiikka olisi suhteesta kadonnutkin. Monella on hyviä kokemuksia eksänsä kanssa asumisesta, mutta hienotunteisuudesta ei ole haittaa. Jos haluat, että rauha pysyy maassa, älä tuo yhteiseen asuntoonne ihastuksiasi, äläkä lörpöttele uuden heilasi kanssa entisesi kuullen.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Money Business Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja