Mainos

Yhdeksäsluokkalainen puukotti koulutoveriaan Porissa

Yläasteen oppilas puukotti toista oppilasta aamupäivällä Porissa.

Porin lyseon yhdeksäsluokkalainen poika iski seitsemäsluokkalaista koulutoveriaan selkään fileerausveitsellä. Uhri loukkaantui hengenvaarallisesti - veitsenisku puhkaisi keuhkon ja uhria hoidettiin leikkauksella. Poliisin mukaan hänellä ei enää ole hengenvaaraa. Poliisin ensiarvion mukaan teossa saattaa olla kyse koulukiusaamisesta.

Puukottaja saatiin kiinni puolenpäivän jälkeen Porin keskustasta. Hän on myöntänyt teon. Poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä.

Puukottaja haki uhrinsa oppitunnilta

Tilanne sai alkunsa, kun puukottaja kävi hakemassa seitsemäsluokkalaisen pojan pois oppitunnilta. Hän sepitti verukkeen, jonka mukaan terveydenhoitaja kaipasi 13-vuotiasta. Lähellä terveydenhoitajan huonetta 15-vuotias iski uhriaan selkään fileerausveitsellä. Isku osui keuhkoon ja vahingoitti uhria hengenvaarallisesti.

Paikalla ei tietojen mukaan ollut silminnäkijöitä, mutta loukkaantunut löydettiin nopeasti koulun käytävältä. Uhri on vietiin Satakunnan keskussairaalaan, jossa hänet leikattiin.

Koulupäivää jatkettiin aikataulun mukaan

Porin lyseon koulussa järjestettiin puukotuksen jälkeen oppilaille tiedotustilaisuus.

-Tilaisuuden jälkeen koulupäivä jatkui periaatteessa normaalisti, mutta koulun henkilökuntaa ja oppilaita kehotettiin oppitunneilla keskustelemaan tapahtuneen herättämistä tunteista, rehtori Markku Salminen kertoi tiedotustilaisuudessa.

Porin koulutoimenjohtaja Jari Leinonen sanoi, että porilaisilla kouluilla on tarkka turvallisuussuunnitelma, jonka mukaan välikohtauksen jälkeen toimittiin.

Porissa tiistaina vierailleen opetusministeri Maija Raskin vierailuohjelma ei muuttunut puukotuksen takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.