Yhä harvempi haki sairaanhoitajan tai lähihoitajan oikeuksia

Viime vuonna sairaanhoitajia laillistettiin 842 vähemmän kuin toissa vuonna, kertoo Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

Lähihoitajien ammattioikeuksien rekisteröintejä oli puolestaan noin 360 vähemmän.

Lasku johtui siitä, että sairaanhoitajien ja lähihoitajien ammattioikeushakemukset vähenivät. Valvira kertoo, että Suomessa koulutettujen sairaanhoitajien laillistusten määrä on jatkanut laskuaan.

EU- ja ETA-maiden ulkopuolella koulutettujen sairaanhoitajien laillistusten määrä nousi. Yhteensä ulkomaisen sairaanhoitajakoulutuksen perusteella laillistuksia myönnettiin kuitenkin edellisvuotta vähemmän.

Laillistettujen lääkäreiden määrä oli viime vuonna noin tuhat ja pysyi samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. EU- ja ETA-maiden ulkopuolella kouluttautuneiden lääkäreiden tutkintoja hyväksyttiin 178.

Kaikkiaan uusia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattioikeuksia myönnettiin viime vuonna 23  500. Edellisenä vuonna luku oli yli 25  500.

Sairaanhoitajana 6 700 euroa kuukaudessa – Ruotsiin muuttaneen Saijan työtoverit järkyttyivät Suomen palkoista 5:10
Katso myös: Sairaanhoitajana 6 700 euroa kuukaudessa – Ruotsiin muuttaneen Saijan työtoverit järkyttyivät Suomen palkoista

Lue myös:

    Uusimmat