Yarden Mount Hermon White 2003

  • Israel
  • Golan Heights Winery
  • Nro. 576357
  • Hinta 9,46 €

Nimi Yarden on hepreaa ja tarkoittaa Jordan-jokea. Tämä viinin tuottaja Golan Heights Winery perustettiin Katzrinin pikkukaupunkiin Pohjois-Galileaan vuonna 1983 ja seuraavana vuonna sen ensimmäiset viinit näkivät päivänvalon. Tämän mahdollisti aikaisemmat viljelijät, joka olivat viljelleet rypäleitä vuodesta 1976 myyden satonsa paikallisille yhteisyrityksille.Tänä päivänä viiniliikkeen omistaa 4 kibbutsia sekä 4 moshav-tilaa. Onkin hyvin luonnollista että viini on Kosher-viini. Golan Heights Wineryn hallinnassa on 544 hehtaaria tarhoja. Viini on sekoitus Chardonnay-, (40 %), Sauvignon Blanc- (40 %) ja Semillon-lajiketta (20 %). Rypäleet tulevat viileämmiltä tarhoilta Galileen (Galilea) alkuperäalueelta ja sen Golan Heights -ala-alueelta. Viini on valmistettu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa kohtalaisen alhaisessa lämpötilassa. Tällä pyritään säilyttämään lajikkeiden luontainen maku sekä hapokkuus. Viinitarhat sijaitsevat 400–1200 metrin korkeudessa vulkaanisella maaperällä.

Viini on kirkas ja vaaleankeltainen vihertävällä häivähdyksellä. Se on myös hiukan raskasliikkeinen lasissa. Tuoksu on puhdas, nuorekas ja kohtalaisen runsas. Siinä on sitrushedelmien tuoksua sekä mineraalista vivahdetta. Maku on kuiva ja alkaa raikkaalla hopokkudella. Maussa on mukana runsaahko hedelmäisyys sekä hento mausteinen elementti ja trooppisten hedelmien maku. Maun runsautta korostaa alkoholin tunne, joka on kuitenkin tasapainossa kokonaismaun kanssa. Jälkimaku on kohtalaisen pitkä ja päättyy kypsien valkoisten hedelmien (omena / päärynä) makuun. Tämä viini on parhaimmillaan nuorena, joten nauti siitä nyt äläkä varastoi.

Minkä kanssa?

Yarden Mount Hermon White on loistava viini kala- ja äyriäisruoille. Voit kokeilla viiniä myös keskivahvojen juustojen seuralaisena. Tarjoa viini noin 10-12 asteisena.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja