Mainos

WWF vastustaa Japanin aikeita lisätä valaanpyyntiä

Maailman luonnonsäätiö WWF vastustaa Japanin hallituksen aikeita lisätä "tieteellistä tarkoitusta" varten harjoittamaansa valaanpyyntiä. Maan valaanpyyntiyhdistys on kuitenkin myöntänyt, että pyynti on kaupallista ja että valaanliha syödään.

Valaita

Japanin hallituksen tiedonannon mukaan maa aikoo lisätä tieteellisiä tutkimuksia varten pyydettävien valaiden määrää 50 brydenvalaalla ja kymmenellä kaskelotilla jo pyydettäväksi aiottujen 540 lahtivalaan lisäksi.

Kansainvälisen valaanpyyntikomission IWC:n valaanpyyntisopimus sallii jäsenvaltioiden pyytävän valaita tieteellisiä tutkimuksia varten. WWF:n mukaan komissio on lähettänyt Japanille joka vuosi huomautuksia sen harjoittamasta valaanpyynnistä, koska komissio on ilmoittanut, ettei Japanin pyynnistä saamia tietoja valaskannoista tarvita suojelutarkoituksiin.

Valaanpyyntikomissio on koolla tästä päivästä lähtien Adelaidessa Australiassa. Tämänvuotisessa kokouksessa Japani ja sen liittolaiset aikovat WWF:n mukaan estää uuden valaidensuojelualueen perustamisen. Suojelualue on määrä perustaa eteläiselle Tyynellemerelle.

Japani aloitti valaanpyynnin 1930-luvulla pyytämällä suuria valaita. Kun suuria valaita ei enää ollut tarpeeksi, japanilaiset alkoivat muiden valaanpyytäjien tavoin pyytää pienikokoisempia lajeja. IWC kielsi vuonna 1985 kaupallisen valaanpyynnin. Japani ja Neuvostoliitto kuitenkin pyytivät yhteensä noin 5000 valasta vuodessa seuranneiden kahden vuoden ajan. Japani aloitti valaanpyynnin tieteellisiä tarkoituksia varten vuonna 1988. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.