WWF:n raportti karua luettavaa elämän hiipumisesta maapallolla

WWF:n teettämän raportin mukaan jopa puolta kasvi- ja eläinlajeista voi vuosisadan loppuun mennessä uhata paikallinen sukupuutto Amazonin ja Galapagoksen kaltaisilla ainutlaatuisilla alueilla, jos kasvihuonekaasupäästöjen kasvua ei pystytä hillitsemään.

Ympäristöjärjestö toteaa, että vaikka Pariisin ilmastosopimuksen kahden asteen tavoite saavutettaisiin, kyseiset ainutlaatuiset alueet voivat silti menettää neljänneksen lajistostaan.

Climatic Change – aikakauslehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat selvittivät ilmastonmuutoksen vaikutuksia lähes 80 000 eläin- ja kasvilajiin 35:llä maailman luonnoltaan monimuotoisimmalla ja eläimistöltään rikkaimmalla alueella.

Raportin mukaan esimerkiksi Miombon metsät Afrikassa, lounais-Australia ja Amazon-Guiana olisivat eniten kärsivien alueiden joukossa. 4,5 asteen keskimääräinen lämpötilan nousu muuttaisi nämä alueet sopimattomiksi useille siellä eläville lajeille.

Nykyistä keskimääräistä korkeammista lämpötiloista ja epäsäännöllisistä sateista tulisi raportin mukaan ”uusi normaali”. 

Lue myös:

    Uusimmat