Mainos

WinCapitan jäsenet myyvät talojaan Thaimaassa

Thaimaan Pattayan alueella asuvat WinCapitan jäsenet muuttavat nyt omaisuuttaan rahaksi. Lukuisia klubilaisten omistamia asuntoja on kaupan. Alueella asuu muutamia kymmeniä WinCapitaan sijoittaneita, joista osa kuuluu klubin avainhenkilöihin ja on vaurastunut klubilla. Keskusrikospoliisi tutkii WinCapitaa epäiltynä pyramidihuijauksena, johon tuhannet ihmiset sijoittivat yhteensä sata miljoonaa euroa.

- Parin vuoden ajan täällä Pattayan alueella on ollut voimakas wincapitalaisten asuntojen ja kiinteistöjen ostoaalto. Nyt on alkanut paniikinomainen myyntirysäys, kertoo Thaimaassa pitkään kiinteistönvälittäjänä toiminut Jouni T. Ollila.

WinCapitan sulkeuduttua jotkut klubiin rahojaan sijoittaneet ovat jääneet hankalaan tilanteeseen. Asuntokauppoja on jouduttu purkamaan varausrahoja palauttamalla ja myyjien kanssa sovittelemalla.

Esimerkiksi yksi asiakas ehti Ollilan mukaan maksaa 100 000 euroa tulevasta asunnosta. Klubin kadottua loppuja ostoon vaadittavia rahoja ei enää löytynytkään. Myyjä suostui palauttamaan 50 000 euroa, mutta suomalaiselle jäi tappiota saman verran.

- Näitä on muutamia tapauksia. He ovat panneet varausrahoja kiinni asuntoihin jo ajat sitten ja eläneet sen mukaan, että seuraava iso summa maksetaan kun WinCapita-voittoja seuraavan kerran kotiutetaan. Kun pottia ei tulekaan, niin erääntyvien maksujen aikarajat paukkuvat nyt vastaan, Ollila sanoo.

Nuoria luksusasunnon omistajia

Thaimaasta asuntoja parin viime vuoden ajan hankkineet WinCapitan jäsenet ovat poikenneet selvästi muusta asiakaskunnasta.

- He ovat olleet nuoria, kolme-neljäkymppisiä miehiä. Yleensä täältä hankitaan asuntoja viisissäkymmenissä. Eläkeikää lähestyvät pariskunnat ovat tavallisimpia asiakkaita, kiinteistönvälittäjä Ollila sanoo.

WinCapitan jäsenet eivät ole suuri ryhmä Thaimaan suomalaisten kiinteistökaupoissa, mutta heille on myyty kymmeniä asuntoja tai kiinteistöjä. Pattayan alueen kalleimpia asuntoja on myyty juuri heille. Kooltaan kerrostalohuoneistot ja omakotitalot ovat olleet jopa 250-500 neliön luksusasuntoja.

- He ovat ostaneet tyypillisesti kymmenen kertaa kalliimpia asuntoja kuin muut täältä huoneistoja hankkineet suomalaiset, Ollila toteaa.

Klubilaiset tien päällä

WinCapitan avulla rikastuneista hyvin harva uskaltaa enää oleilla Pattayan asunnoillaan, kertovat Thaimaan suomalaisyhteisön nimettöminä pysyttelevät jäsenet.

- Winkkarilaiset matkustelevat paljon Thaimaassa ja lähialueilla. Osa suunnittelee muuttavansa Malesiaan, Filippiineille tai Kambodzhaan. Näistä etenkin Kambodzha on maa, jossa rahalla saa aivan mitä tahansa. Jopa diplomaattiseen koskemattomuuteen verrattavan olotilan, kertoo Pattayan alueella vuosia asunut suomalaismies.

- Osa Pattayan yön kuninkaista on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Pariin viikkoon ei enää ole näkynyt varkautelaismiestä, joka iltapäivälehdestä Kimi Räikkösen vuosiansiot luettuaan julisti suureen ääneen Kimin tienaavan lähes yhtä hyvin kuin hän, mies jatkaa.

- Viime syksynä he auliisti kertoivat, kuinka monta ihmistä ovat ottaneet mukaan rikastumaan kanssaan. Nyt ovat kääntäneet takkinsa täysin. Tänään jokainen on pelkkä rivijäsen ja menettänyt rahojaan WinCapita -sijoituksiinsa, mies kuvailee.

Pattayan suomalaisyhteisössä ihmetelläänkin nyt, miten kymmeniä tuhansia ja jopa satoja tuhansia euroja toisilta vieneet ihmiset eivät koe tehneensä mitään väärää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.