Wilma Murron jättipotti oli todella lähellä: "Se oli riskiratkaisu"

Wilma Murto oli yleisurheilun MM-ksiojen seiväsfinaalissa upeasti kuudes tuloksella 460, mikä on suomalaisen kauden paras noteeraus. Samalla Murto teki tähän mennessä kisojen parhaan suomalaissuorituksen.

Murto teki loistavan hypyn korkeudesta 470 kolmannella yrityksellään.

– Toki oisin toivonut että vika yritys 470:stä olisi jäänyt kannattimille killumaan. Se olisi ollut ihan huippua. Se jäi nyt odottamaan seuraavaa mahdollisuutta, Murto sanoi kisan jälkeen.

Hyppy nousi todella korkealle riman päälle.

– En ole nähnyt sitä. Se tuntui tosi hyvältä, ja tuntui, että sain sellaisen hypyn tehtyä, mitä odotin. Viisi senttiä etäisyyttä lähemmäs niin se olisi voinut sinne jäädä.

Seiväshypyssä hyppääjä saa itse päättää riman etäisyyden seiväskuopasta. Hidastukset hypystä kertovat, että Murto oli pikaisen analyysinsä kanssa aivan oikeassa. Jos rima olisi ollut hieman lähempänä kuoppaa, olisi se erittäin todennäköisesti jäänyt paikalleen.

Murto pelasi finaalissa rikasta ja rutiköyhää, niin kuin seiväshypyssä usein pitää tehdä. Viimeiseen yritykseen nainen kaivoi uuden seipään esiin.

– Se oli riskiratkaisu. Mutta olen tosi tyytyväinen, että se meni juuri niin. En tekisi mitään toisin, Murto totesi.

MM-kisat olivat vasta Murron kauden välitavoite. Mitalinälkää jää elokuussa kisattaviin Münchenin EM-kilpailuihin.

– EM-kisat on ollut päätavoite alkuvuodesta asti Nyt olin kolmanneksi paras eurooppalainen. Alkuvuodesta on asetettu tavoite, että mitalia sieltä haetaan. Ei ole tekosyytä sanoa mitään muuta, Murto summasi seuraavan tavoitteensa.

Lue myös:

    Uusimmat