Wild Childin manageri sai 4,5 vuoden vankilatuomion

Yhdysvaltalaisen Wild Child -yhtyeen manageri Raymond Romano tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa tänään 4 vuoden kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen liki 44 hasiskilon salakuljetuksesta Hollannista Suomeen.

Romano sanoo ottavansa täyden vastuun lastista, joka jäi tullin haaviin toukokuun alussa. Romano ei ole paljastanut rikoskumppaneitaan. Hän teki sopimuksen "tuntemattomaksi" jääneen henkilön kanssa lastin kätkemisestä kuorma-autoon. Auto piti jättää lähelle Wild Child -yhtyeen esiintymispaikkaa Vanhaa ylioppilastaloa.

Doors-imitoijana tunnetun Wild Childin Euroopan turneen päätepiste oli Suomi, jossa kuitenkin konsertti peruttiin huumelöydön jälkeen. Oikeus tuomitsi Romanon maksamaan rikoksen tuottamasta hyödystä 70 000 markkaa ja osan salakuljetukseen käytetyn kuorma-auton arvosta eli 150 000 markkaa.

Romano sanoi ryhtyneensä huumeisiin, koska oli rahapulassa yhden kiertueen sponsorin vedettyä tukensa pois. Toki hän ymmärsi syyllistyneensä törkeään huumausainerikokseen, mutta halusi lievempää rangaistusta sillä perusteella, että hän oli auttanut rikoksen selvittämisessä. Aine ei myöskään päässyt markkinoille.

Oikeus pysyi syyttäjän kanssa samoilla linjoilla. Romano myönsi vasta kolmansissa kuulusteluissa osuutensa. Lisäksi oli vain viranomaisten ansiota, ettei 356 hasislevyn satsi päässyt katukauppaan.

Vuonna 1960 syntynyt yhdysvaltalainen Romano asuu vakituisesti Amsterdamissa, mutta kärsii nyt ainakin alustavasti rangaistustaan Helsingin lääninvankilassa. Wild Child -yhtyeen jäseniltä takavarikoitiin toukokuussa hotellihuoneista pieniä määriä hasista. Näyttöä osuudesta salakuljetukseen ei saatu.
(STT/MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja