Mainos

Whitney Houston: Tutkinnan keskiössä reseptilääkkeet

Whitney Houstonin kuolinsyyn tutkimukset keskittyvät nyt tähden ympärillä käyttämiin reseptilääkkeisiin.

Whitneyn hautajaiset pidetään lauantaina.

MTV3 kirjeenvaihtaja Tomi Hinkkanen Los Angelesista on tutkinut laulajan kuolemaan johtaneita vaiheita.

Mitä tapahtui ennen kuolemaa?

Ennen kuolemaansa Whitney Houston todellakin eli kuin viimeistä päivää. Hän oli lentänyt Los Angelesiin osallistuakseen Grammy-tapahtumiin. Torstaina Whitneyn seitsenhenkinen seurue bailasi Hollywoodin Tru-yökerhossa. Tähti innostui loppuilllasta vetämään dueton klubin lavalla ystävänsä Kelly Pricen kanssa.

Paikalla ollut yökerhon tiedottaja Adam Ambrose kertoo, että Whitney oli hyvällä tuulella. Hän joi illan aikana shampanjaa ja ehkä pari drinkkiä. Juhlinta jatkui perjantaina tähden majapaikassa, Beverly Hiltonissa.

Oma lähteeni kertoo Whitneyn käyttäytyneen hotellissa riehakkaasti. Hän oli pitänyt meteliä ja heittänyt kärrynpyörää uima-allas-alueella. Lauantai-iltapäivänä Whitneyn täti löysi tähden elottomana tämän hotellihuoneen kylpyammeesta.

Ensihoitajat eivät kyenneet elvyttämään laulajaa ja tämä julistettiin kuolleeksi. Huoneesta löytyi jälkiä alkoholin käytöstä ja lääkkeitä.

Saavuin hotelliin samana iltana. Musiikkituottaja Clive Davisin illallistapahtuma oli täydessä käynnissä, vaikka samaan aikaan Whitney makasi kuolleena neljännen kerroksen huoneessa 434. Hänen piti laulaa Davisille. Hotellilla kuhisi mediaa. Pääsin jututtamaan Davisin illallisilla olleita. Ruumiinavaus suoritettiin sunnuntaina, ja maanantaina Houstonin ruumis lennettiin itärannikolle.

Mitä uutta kuolinsyystä tiedetään?

Los Angelesin terveydenhuoltoviranomaiset julkistivat tänään Houstonin kuolintodistuksen. Kuolinsyynä lukee ”deferred”, eli toistaiseksi määrittelemätön.

Myrkkytestien tuloksiin menee vielä viikkoja. Kuolemansyyntutkija on lähettänyt haasteet potilastietojen saamiseksi puolelta tusinalta Houstonia hoitaneelta lääkäriltä ja apteekilta, joissa reseptit on täytetty.

Ennen kuolemaansa Whitney juhli rankasti, ja hänen hotellihuoneestaan löytyi kuutta eri reseptilääkettä – mm. ibuprofeenia, amoxicillinia, midolia ja xanaxia. Xanax on rauhoittava lääke, joka on vaarallinen alkoholin kanssa nautittuna, kertoo sisätautilääkäri James Aguiar. Mutta vaikka tähti löytyi täysinäisestä kylpyammeesta, hänen olisi hukkuakseen pitänyt nauttia xanaxia todella paljon.

Todennäköisempi kuolinsyy on alkoholin ja lääkkeen yhdistelmän aiheuttanut reaktio. Monet viime vuosien julkkiskuolemat ovat johtuneet juuri reseptilääkkeiden väärinkäytöstä. Niihin ovat menehtyneet mm. Anna Nicole Smith, Heith Ledger, Corey Haim, Brittany Murphy ja Michael Jackson.

Minkälaisen reaktion Whitney Houstonin kuolema aiheuttanut Los Angelesissa?

Kovin erilaisen kuin Michael Jacksonin kuolema kaksi ja puoli vuotta sitten. Ei tietoakaan samanlaisesta hysteriasta ja sekasorrosta. Ehkäpä siksi, että Whitneyn poismeno ei tullut samalla tavalla yllätyksenä. Hänellä oli pitkä historia päihteiden käytöstä.

Huumeet olivat tuhonneet Whitneyn uskomattoman äänen ja muuttaneet persoonan. Tähden viimeaikaisesta käytöksestä oli usein vaikeaa päätellä, johtuiko se huumeista, diivan temperamentista – vaiko niiden yhdistelmästä.

Fanit muuttivat kuolinhotellin etunurmen alttariksi tuomalla sinne kukkia, kynttilöitä, ilmapalloja, nalleja, kuvia ja kortteja. Jututin näitä faneja. Etenkin afroamerikkalaiset jumaloivat Houstonia ja kokivat menettäneensä hänen mukanaan esikuvansa. Jotkut lauloivat spontaanisti hänen kappaleitaan.

Upeaääninen Whitney Houston oli kaikkien aikojen palkituin naislaulaja. Hänet haudataan lauantaina isänsä vierelle Westfieldiin New Jerseyssä. Whitneyä jää suremaan miljoonien fanien lisäksi 18-vuotias tytär Bobbi Kristina Brown.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.