Whitney Houston - 170 miljoonaa levyä myynyt diiva

Laulaja Whitney Houston syntyi musikaaliseen newjerseyläiseen perheeseen 9. elokuuta 1963. Hänen äitinsä oli gospel-laulaja Cissy Houston ja serkkunsa laulajat Dee Dee ja Dionne Warwick.

Musikaalisia vaikutteita Houston sai myös kummitädiltään Aretha Franklinilta. Nuorena Houston lauloi erityisesti gospel-musiikkia.

Houston teki ensimmäistä, omaa nimeään kantavaa, albumiaan kaksi vuotta ja se julkaistiin vuonna 1985. Parikymppisen laulajattaren työ kannatti, sillä albumia myytiin pelkästään Yhdysvalloissa yli 12 miljoonaa kappaletta.

Kaiken kaikkiaan Houston myi uransa aikana 170 miljoonaa levyä, singleä ja videota. Vuonna 1992 Houston räjäytti pankin, kun hän levytti balladin I Will Always Love You tähdittämäänsä elokuvaa The Bodyguard varten.

Guinnesin ennätystenkirja on valinnut Houstonin kaikkien aikojen palkituimmaksi naisartistiksi. Houston ehti vuoteen 2006 mennessä pokata kaikkiaan 411 erilaista palkintoa. Tässä joukossa on muun muassa kaksi Emmy- ja kuusi Grammy-palkintoa.

Näyttelemisen ja laulamisen lisäksi Houston käytti aikaansa muun muassa hyväntekeväisyystyöhön. Hänen nimikkosäätiönsä auttaa muun muassa kodittomia ja syöpään ja aidsiin sairastuneita lapsia.

Paitsi näyttävästä urastaan Houston muistetaan myös värikkäästä ja traagisesta yksityiselämästään. Hänen avioliittonsa ex-aviomiehen Bobby Brownin kanssa oli myrskyisä ja jopa väkivaltainen. Avioliitosta syntyi tytär, Bobbi Kristina.

Lisäksi Houston kärsi vakavasta päihderiippuvuudesta, mikä vaikutti hänen uraansa erityisesti 2000-luvulla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat