Mainos

Westlund toimi Sundqvistin avustajana

Pääministeri Paavo Lipposen erityisavustaja Jorma Westlund ei tänäänkään halunnut kommentoida yhteyttään Ulf Sundqvistiin. Westlund oli Sundqvistin erityisavustaja tämän opetusministerikaudella 1970-luvulla.

Eilen Westlundin aktiivisuus Sundqvistin sopimusasiassa herätti ihmetystä. Muiltakin Sundqvistin vahingonkorvauksen alentamiseen osallistuneilta löytyy kytköksiä. Alho-Sundqvist -jupakan viime päivien puhutuin asia on liittynyt pääministerin erityisavustajaan Jorma Westlundiin.

Alhon mukaan Westlund oli soittanut hänelle viime vuoden syyskuussa ja kertonut Sundqvistin lainaneuvotteluista. Tämä tieto sai Alhon keskeyttämään Sundqvistin jo alkaneen ulosoton. Eilen eduskunnassa ihmeteltiin miten Westlund tiesi Sundqvistin lainaneuvotteluista. Westlund itse sanoi MTV:n uutisille tänään, että hän ei kommentoi asiaa. Hän ei halunnut kommentoida myös henkilökohtaisia suhteitaan Ulf Sundqvistiin.

Yhteyksiä kuitenkin löytyy. Kun Sundqvist oli opetusministerinä 1972-75, Jorma Westlund toimi silloin hänen erityisavustajanaan. Westlundin tausta liittyy vahvasti sosiaalidemokraattiseen puolueeseen. Hän on toiminut puolueen järjestöpäällikkönä ja poliittisena sihteerinä 1980-luvun alkupuolelta aina vuoteen 1995. Hän oli siis korkeassa tehtävässä myös silloin, kun Sundqvist oli puolueen puheenjohtaja 1990-luvun alussa.

SDP- ja STS -kytkökset pompahtavat esiin joka puolella juttua. Sopimusneuvotteluista tienneet Lipponen ja Alhohan ovat demareita. Käytännön sopimusneuvottelut Sundqvistin kanssa hoitanut Arsenal-Sillan toimitusjohtaja Jarmo Matinlassi taas on STS-ajoilta Sundqvistin alainen. Myös Westlundilta löytyy kytkös STS-pankkiin. Westlund on toiminut vuodesta Työväen opintorahasto -nimisen säätiön puheenjohtajana. Säätiö omisti kaksi miljoonaa STS-pankin osaketta, joiden arvoksi laskettiin vuonna 1991 70 miljoonaa markkaa.

Seuraavana vuonna kriisiin ajautunut STS liitettiin kansallispankkiin. Työväen opintorahasto sai konkurssikypsän pankin osakkeista 15 miljoonaa markkaa. Tuolloin paljastui myös, että säätiö oli myynyt ylihintaan kaksi kiinteistöä STS:lle pankin viimeisinä päivinä. Myöhemmin nämä kaupat peruttiin.
(MTV3/Jarkko Sipilä)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.