West Ham kovassa nousussa Valioliigassa – Fulhamin maalintekijä muisti kuollutta pelaajaa

Lontoolaisseura West Ham nousi jalkapallon Englannin Valioliigassa viidenneksi, kun se kaatoi Aston Villan Lontoon Olympiastadionilla 2–1.

West Ham yllätti Aston Villan kummankin puoliajan alussa nopeilla osumilla.

West Hamin 1–0-maalin teki ottelun 2. minuutilla Angelo Ogbonna, kun italialainen puski kulmapotkusta pallon maaliin. Aston Villan vastaus tuli 25. minuutilla, kun Jack Grealish onnistui ohittamaan lontoolaisten maalivahdin Lukasz Fabianskin.

West Hamin 2–1-voittomaali syntyi, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain 28 sekuntia. Tauolla kentälle tullut Said Benrahma keskitti vasemmalta ja rangaistusalueella ollut Jarrod Bowen ohjasi päällään pallon ohi Villan maalivahdin Emiliano Martinezin.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, vaikka Aston Villalla oli siihen hyvät mahdollisuudet. Joukkueen epäonnensoturiksi nousi Ollie Watkins, joka ensin 74. minuutilla ampui rangaistuspotkun ylärimaan. Vielä ottelun lopulla Watkins sai pallon West Hamin maaliin, mutta hyökkääjä oli niukasti paitsiossa.

Lookman muisti kuollutta maajoukkuepelaajaa

Fulham voitti maanantain aiemmassa ottelussa Leicesterin vieraissa 2–1. Voitto oli Fulhamille liigakauden toinen ja nosti joukkueen sijalle 17.

Fulhamilla on koossa seitsemän pistettä, kun neljäntenä oleva Leicester on 18 pisteessä.

Ademola Lookman laukoi vieraat johtoon 30. peliminuutilla. Maalinsa jälkeen hän nosti ilmoille yhden Papa Bouba Diopin Senegalin pelipaidoista. Aikoinaan Fulhamissa pelannut Diop kuoli viikonloppuna 42-vuotiaana.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Ivan Cavaleiro vei Fulhamin rangaistuspotkusta kahden maalin karkumatkalle. Fulhamin pelaajat olivat epäonnistuneet neljässä edellisessä rangaistuspotkussaan kolmesti.

Harvey Barnesin päätösminuuttien kavennus jäi Leicesterille laihaksi lohduksi.