Wayne Rooney löysi töitä – valmennustiimissä kaksi ex-tähtipelaajaa

Wayne Rooney on Englannin mestaruussarjassa pelaavan Birminghamin uusi manageri.

Rooney jätti edellisen työnsä Yhdysvaltain MLS-liigan D.C. Unitedissa vain kolme päivää sitten. Häntä osattiin odottaa Birminghamin seuraavaksi mnageriksi, kun päivä Rooneyn lähtöilmoituksen jälkeen Birmingham antoi potkut managerilleen John Eustacelle.

Keskiviikkona Rooneyn pesti Birminghamin peräsimessä varmistui.

– Wayne on syntynyt voittamaan. Me uskomme, että pystyy viemään joukkueen seuraavalle tasolle yhdessä valmennustiiminsä ja kannattajien kanssa. Hänen pelifilofiansa auttaa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet, joita Birmingham Citylle on asetettu, seuran johtokunnan puheenjohtaja Tom Wagner sanoo tiedotteessa.

Rooneyn valmennustiimissä on kaksi tuttua miestä Rooneyn peliuralta Manchester Unitedista ja Englannin maajoukkueesta. Entinen maajoukkuepuolustaja Ashley Cole ja Manchester Unitedin keskikenttämies John O'Shea auttavat Rooney valmennuustehtävissä. Sen lisäksi Rooney tuo edellisestä työpaikastaan Carl Robinsonin ja Pete Shuttleworthin mukaan valmennustiimiin.

Wayne Rooney on Englannin maajoukkueen toisiksi paras ja Manchester Unitedin kaikkien aikojen paras maalintekijä. Maajoukkueessa Rooney venytti verkkoja 53 kertaa ja Unitedissa syntyi kaikkiaan 183 rysää.

Lue myös:

    Uusimmat