Mainos

Wärtsilä myy Sanitecin osakkeet

Wärtsilä Oyj Abp ja eräät muut osakkeenomistajat ovat tehneet sopimuksen Sanitec-osakkeidensa myymisestä uudelle Pool Acquisition Helsinki Oy -nimiselle yhtiölle, joka on BC Partners-nimisen pääomasijoitusrahaston rahoittama ja Hypo Vereinsbankin lainoittama.

Wärtsilä omistaa 46,7% ja muut myyjät 14,1% Sanitecin osakkeista. Kaupan jälkeen Pool Acquisition Helsinki tulee omistamaan Sanitecista 60,8%. Sopimuksen voimaantulo edellyttää, että asianomaiset kilpailuviranomaiset ovat sen hyväksyneet.

Käteisellä maksettava myyntihinta osaketta kohden on 14,60 euroa, joka ylittää 49%:lla osakkeen painotetun keskikurssin 12. maaliskuuta 2001 päättyneeltä 30 päivän ajalta. Tämä oli viimeinen kaupankäyntipäivä ennen sitä päivää, jolloin Wärtsilä julkisti käyvänsä neuvotteluja Sanitec -omistuksensa myynnistä. Myyntihinta ylittää 50%:lla osakkeen painotetun keskikurssin 26. huhtikuuta 2001 päättyneeltä 12 kuukauden ajalta. Sopimus edellyttää, että Pool Acquisition Helsinki tekee julkisen ostotarjouksen samalla hinnalla Sanitecin muille osakkeenomistajille lopuista osakkeista.

Sanitecin osakkeiden myynti on osa Wärtsilän strategiaa. Sen mukaan yhtiö keskittyy konepajateollisuuteen, joka toimittaa voimajärjestelmiä maalle ja merelle maailmanlaajuisesti. Tästä syystä Wärtsilä on vähitellen vähentänyt omistustaan muissa teollisuusyrityksissä. Jäljellä olevan 46,7%:n Sanitec-omistuksen kokonaiskauppahinta on noin 420 miljoonaa euroa, josta Wärtsilälle syntyy yhteensä noin 254 miljoonan euron myyntivoitto eli myyntivoittoa verojen jälkeen noin 2,60 euroa osakkeelta.

Muut myyjät, jotka omistavat yhteensä 14,1% Sanitecin osakkeista, ovat Fiskars Oyj Abp, Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sampo, Vakuutusyhtiö Sampo Oy, Sampo Teollisuusvakuutus Oy, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varma-Sampo,Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva, Agrofin Oy Ab ja Merita Henkivakuutus Oy.

BC Partners kuuluu johtaviin pääomasijoitusyrityksiin Euroopassa. BC Partners on arvostettu asiantuntija Euroopan laajuisissa yrityskaupoissa ja johtava yritys kansainvälisissä julkisten yhtiöiden yksityistämisjärjestelyissä.

Wärtsilä katsoo, että myyjille maksettava ja muille osakkeenomistajille julkisessa ostotarjouksessa tarjottava hinta Sanitecin osakkeista on edullinen. Wärtsilä uskoo myöskin, että uusi omistusrakenne tulee tarjoamaan Sanitecille mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia ja katsoo sen vuoksi järjestelyn olevan sekä Sanitecin kehityksen että sen osakkeenomistajien kannalta hyvä ratkaisu.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.