Walewska Oliveira, 43, putosi kuolemaansa – olympiavoittajan tapauksesta merkillisiä yksityiskohtia

Walewska Oliveiran, 43, kuolemasta tiedetään nyt enemmän kuin viime viikolla ensiuutisissa. Brasilialainen lentopallon olympiavoittaja oli pudonnut kuolemaansa 17. kerroksesta.

Walewska kuoli viime viikon torstaina kello 18:n aikoihin Brasilian suurimmassa kaupungissa São Paulossa. Hän putosi 17. kerroksesta asunnosta, jossa hän asui aviomiehensä kanssa, kertoo muun muassa brasilialaislehti Globo.

Tapausta tutkivan São Paulon siviilipoliisin hypoteesi on, että Walewska olisi tehnyt itsemurhan.

Walewska oli poliisiraportin mukaan käyttänyt alkoholia ennen putoamistaan. Asunnon pöydältä oli löydetty viinipullo ja lasi, jossa oli ollut viiniä. Pöydällä oli niin ikään kirje, jonka Walewskan oletetaan kirjoittaneen jäähyväisikseen.

Aviomies: En nähnyt Walewskaa kotona

Walewskan aviomies Ricardo Alexandre Mendes on väittänyt saapuneensa kotiin kyseisenä torstaina kello 17.30. Merkillistä on, että hän ei ollut väitetysti nähnyt Walewskaa. Hän todisti Walewskan lähettäneen hänelle viestin kello 18.

Ricardo päätti nukkua ja heräsi väittämänsä mukaan rakennustyöntekijöiden viestitettyä onnettomuudesta. Kuultuaan kuolemasta Ricardo oli poliisin mukaan ollut järkyttynyt.

Ricardon mukaan hänen ja Walewskan suhde oli ollut jännittynyt ja heillä oli ollut viimeisten kuukausien aikana pieniä riitoja. Ricardo oli ilmaissut halustaan erota 20 vuoden suhteesta.

Naapuri: Mahdollista menettää tasapaino

Esille on noussut myös Walewskan naapurin esittämä hypoteesi, että kyse olisi ollut onnettomuudesta. Globon siteeraaman naapurin mukaan rakennuksen suojakaide on erittäin matala ja vaarallinen. 

Naapurin mukaan on olemassa suuri mahdollisuus, että 190-senttinen Walewska olisi naisen pituus huomioon ottaen menettänyt tasapainonsa ja kellahtanut vahingossa.

Naapuri pohti, että jäähyväisviestin sijaan pöydällä ollut teksti saattoi olla muistiinpanoja haastatteluun, jonka Walewska oli aikeissa antaa SporTV:lle.

Lentopalloilijan uransa viime vuonna päättänyt Walewska saavutti Brasilian naisten maajoukkueessa olympiakultaa Pekingissä 2008. Olympiapronssia hän oli saavuttamassa 2000 ja MM-hopeaa 2006.

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat