Wahlström paljastaa: EM-ottelussa oksennustaudissa ja jänne poikki

Ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström paljasti keskiviikkona uuden Rajoilla-kirjansa julkistustilaisuudessa, kuinka paljon vaivoja hänellä oli maaliskuussa 2012 EM-ottelun alla.

Wahlström voitti Agota Ilkon EM-ottelussa kaikin tuomaripistein 100-90, vaikka ottelupäivän aamuna ruoka ei pysynyt sisällä.

- Ottelin oksennustaudissa. Vielä otteluaamuna oksensin. Makasin kehän ääressä ja tiesin, että illalla minun on noustava sinne, Wahlström kertoo.

Oksennustauti ei suinkaan ollut Wahlströmin ainoa vaiva EM-ottelussa.

- Olin koko kevään tosi kipeä. Koko ajan oli jotain. Muutama päivä ennen ottelua minulta katkesi jänne kädestä. Minulla oli aiemmin murtunut jatkuvasti oikea käsi ja se sahasi pikkuhiljaa jänteen poikki. Sitten kaaduin ja se napsahti. En tiennyt, että se oli poikki, kun menin nyrkkeilemään. Käsi oli tosi kipeä ja se jänne oli pallona tuossa. Vaikutti voimantuottoon ja tietysti sattui paljon.

Myös kyynärpäitä kolotti.

- Oli tenniskyynärpäät molemmissa käsissä, sillä tavalla, että minun oli vaikea pukea poikaani. Kädet on leikattu sen jälkeen neljä kertaa, Wahlström taustoittaa.

Ottelun peruminen ei kuitenkaan ollut Wahlströmille vaihtoehtona.

- Olin niin pitkään haaveillut EM-ottelusta. Urheilijana oli myös paineita siitä, että ilta oli rakennettu minun varaani. En halunnut pettää yleisöä ja promoottoria. Mietin silloin vielä pidemmällekin, että jos en nyt ottele, ei tule tarpeeksi tuloja ja sitten ei voi hakea seuraavalla kerralla tarpeeksi hyviä vastustajia muille tallin kavereille. Ajattelin, että kannan koko tätä maailmaa.

Wahlströmin mukaan valmentaja Risto Meronen suhtautui kuitenkin huolestuneena hänen ottelukuntoonsa.

- Tiesin, että minut on niin monessa sopassa keitetty, että pystyn kipeänäkin nyrkkeilemään. Enemmän Ripalla oli se, että onko oikein laittaa minut kehään? Minä en sitä miettinyt, mutta valmentaja mietti vastuutaan: voiko hän laittaa sairasta tyttöä kehään? Wahlström sanoo.

Tämä kokemus opetti Wahlströmille, miten ammattiurheilusta katsojille välittyvä kuva on usein varsin erilainen kuin mitä urheilija itse tuntee.

- Urheilu on eräänlaista teatteria katsojalle, vaikka se ei urheilijalle itselleen ole sitä. Se, mitä te näitte siinä EM-ottelussa, oli ihan muuta. Minä ottelin todella hyvin. Se mitä katsoja näkee, on monesti eri kuin mitä urheilija itse kokee.

- Maksavan yleisön ei tarvitse tietää, onko nyrkkeilijällä vammoja. Nyrkkeilijä on silloin gladiaattori. Maksavan yleisön pitää vain nauttia siitä, Wahlström linjaa.

MTV Katsomo esittää lauantaina 20.9. suorana mm. Eva Wahlströmin ja Edis Tatlin ottelut.

Lue myös:

    Uusimmat